Rejsegilde på udvidelse af Thisted Bryghus
11-06-2019 12:00
Bryggeridirektør Aage Svenningsen, Thisted Bryghus A/S.
 
 

Rejsegilde på udvidelse
af Thisted Bryghus


Thisted Bryghus holdt onsdag i sidste uge rejsegilde på bryggeriets 30 mio. kroner dyre nybygning, der blandt andet skal rumme den fremtidige brygning af øl.
 
- Torsdag den 24. januar 2019 var en historisk dag for Thisted Bryghus. Vi tog første spadestik til en tiltrængt udvidelse til over 30 mio. kroner, som skal fremtidssikre bryghuset mange år frem. Byggeriet begynder nu at kunne ses. De første vægge er nu rejst. Og det er det, vi fejrer her i dag, sagde Direktør Aage Svenningsen.
 
Ifølge Wikipedia er Rejsegildet den fest, som bygherren holder for håndværkere, arkitekt og teknikere, når murene står færdige, bjælkelaget er lagt og tagkonstruktionen rejst. Så anses bygningen for at være etableret.
 
- Det lever vi ikke helt op til i dag. Det skyldes blandt andet, at vi er en lille bitte smule bagud med at få rejst de elementer, der skal udgøre murene. Men det sker i løbet af de kommende dage.  Og så ikke mindst det faktum, at de tanke vi skal have ind i det nye bryghus er så store, at de skal hejses ind. Derfor kan vi ikke lægge taget på, før det er sket. Så vi holder vores egen fortolkning af rejsegildet her i dag, sagde Aage Svenningsen.
 
Det nye bryggeri står klar til december.