Ny sæson på Thyholm Egnsmuseum
10-04-2019 22:00

Ny sæson
på Thyholm Egnsmuseum

Skærtorsdag slår Thyholm Egnsmuseum, Apotekergården i Søndbjerg dørene op til en ny sæson.

Traditionen tro er der samme dag ”Fernisering” på en ny udstilling, som museets dygtige og kreative medarbejder har lavet.

 Udstillingen i år handler om konfirmation, hvor man især fra mund til øre har forsøgt at få mange forskellige konfirmationskjoler frem i lyset. Ikke blot den almindelige hvide kjole, som vi alle kender, men også sorte kjoler er udstillet.

Konfirmationen var nemlig ikke i begyndelsen en lys og lystig fest, men en alvorlig hændelse, som det fremgår af de beskrivelser, der også er lavet og udstillet. Her fortælles om mange ting, der havde betydning i tilknytning til konfirmationen.

 

Vidste du f. eks, at det havde stor betydning at blive konfirmeret for at få udleveret en skudsmålsbog. En sådan var nemlig påkrævet, hvis man søgte arbejde uden for sognet.

 

Dette og meget andet kan man læse om på udstillingen. Jo, jo. Man kan blive oplyst om mange ting om konfirmationen gennem tiderne, helt tilbage til Chr. VI, der indførte konfirmationen i Danmark i 1736.

 Gaverne gennem tiderne er et kapitel for sig.

 Skærtorsdag vil udstillerne være til stede og fortælle om udstillingen

Man håber rigtig mange vil lade vejen gå omkring museet, hvor man som bonusgevinst også kan nyde kirsebærtræerne blomstre i Wilsehaven og de tre stuer på rad i det gamle stuehus, der alle har fået en ”ansigtsløftning” i form af flotte paneler og gulvtæppe.