Struer Kommunes nye plejecenter skal hedde Bangs Have
27-03-2019 14:00

Struer Kommunes nye plejecenter skal hedde Bangs Have

 

 

101 forslag blev afleveret i navnekonkurrencen for Struer Kommunes nye plejecenter og der var mange opfindsomme forslag iblandt. Byrådet valgte tirsdag aften navnet ”Bangs Have” efter Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsudvalgets indstilling.

Østcenter Kjeldsmark, Lydens By Plejecenter, eller Plejecentret Johannes Buchholtz? Eller hvad med Midtbyens Oase eller Solstrålen? Forslagene til navnet på det nye plejecenter på Gimsinghovedvej i Struer var kommet ind i et trecifret antal, da listen blev gjort op og indsendt til Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsudvalget i slutningen af februar.

Af listen på 101 forslag, som 83 forskellige borgere havde indsendt, besluttede Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsudvalget på sit møde den 5. marts at indstille Bangs Have eller Bangshaven til endelig beslutning i byrådet. Byrådet har nu besluttet sig for Bangs Have.

”Jeg vil takke borgerne for de mange opfindsomme forslag med reference til både historie, natur, bysbørn og Lydens By, og udvalget for at vælge mellem de mange gode forslag. Jeg synes vi har fået et navn, der har både historisk vingesus og henviser til de grønne omgivelser, plejecentrets beboere, medarbejdere og besøgende får glæde af. Det signalerer samtidig til omverdenen, at man har et godt liv tæt på naturen i Struer Kommune, også selvom man får brug for særlig omsorg og pleje som ældre,” siger borgmester Niels Viggo Lynghøj om navnevalget.

Til det supplerer formanden for Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsudvalget Grethe Hestbech:

”Der var mange kvalificerede og sjove bud på, hvad det nye plejecenter skulle hedde, men det glæder mig, at det nye plejecenter har fået et navn, som på fin vis indkapsler historien fra området og værdien i den hverdag, som beboerne får i den nye grønne oase, hvor plejecenteret kommer til at ligge. Vi glæder os nu til at indvie Bangs Have, hvor jeg er sikker på, at beboerne vil få et godt liv i de inspirerende omgivelser og trygge rammer, samt et godt naboskab til naboerne i de omkringliggende gader, som vi håber, vil tage godt imod beboerne og føle sig velkommen.”