Kunstneraften på Mississippi
20-03-2019 14:00
Helle Hee Degaardt

Kunstneraften på Mississippi

Så er Mississippi i gang med årets udstillinger.
Blandt de første udstillere er Helle Hee Degaardt. Hun vil torsdag den 21. marts på Mississippi fortælle historien, der ligger bag hendes kunstværker.

Den 13. oktober 1967 udspiller der sig en kæmpe storm i en lille piges univers. Munter og velfungerende, men med en skavank på hoften, bliver hun fastspændt i en seng på et katolsk hospital. Måske forsøgte de at forklare, men hun var for lille til at forstå.

En forholdsvis forudsigelig hverdag med familien blev udskiftet med strenge regler og mangel på nærvær. Uden adgang til legetøj blev fantasien og drømmen om flugt et overlevelsesredskab. Figurer og væsener blev formet i dynens betræk. De bedste dage var når solen skinnede, og skyggerne markerede sig i folderne.

Hun blev sluppet ud af hospitalssengens snerrende sele efter halvandet år. Hun kendte ikke længere sin familie, og mangel på kærlighed og interaktion mellem mennesker havde gjort hende tavs, sky og bleg. Enhver muskel i benene var for længst gået i dvale.

Et lille menneske måtte rejse sig på ny.

Sådan blev kunstneren Helle Hee Degaardt skabt - en tumling der ikke kunne væltes. Traumet blev vendt til et værktøj, som en uudtømmelig kilde af lys og skygge.

Der er lagt op til en rigtig spændende og historie fyldt aften.

Inevitably Wonderland malet af Helle Hee Degaardt