Forfatter af "Kirstine" besøger Thyholm Bibliotek
10-01-2019 00:00
Lars Novrup Frederiksen udgav i juni 2017 sin debutroman
Forfatter af "Kirstine"
besøger Thyholm Bibliotek
 
Tidligere bankdirektør Lars Novrup Frederiksen udgav i juni 2017 sin debutroman "Kirstine", som foregår ved Stubbergaard Sø. Nu fortæller han om romanen på Thyholm Bibliotek.

Handlingen foregår i middelalderen i perioden 1275 til 1287. Kirstine, som kommer fra en magtfuld familie, bliver sendt i kloster efter at hendes stedfar forgriber sig på hende. På Stubber Kloster bliver hun med tiden priorinde takket være sine mange evner og talenter, ikke mindst sit handelstalent. Under hendes ledelse bliver hun og klosteret ufrivilligt blandet ind i hændelser, som leder frem til mordet på Erik Klipping.

Lars Novrup Frderiksen fortæller, at han har hentet inspiration til bogen via sine forældre: "Siden min tidlige barndom har de bragt mig ud i den vidunderlige natur ved bl.a. Flyndersø og Stubbergaard Sø. Den gådefulde klosterruin, som ligger smukt på en lille holm i Stubbergaard Sø har været der i 8–900 år, og blot ventet på, at en eller anden ville levendegøre, hvordan det kunne have været at bo i klostret tilbage i middelalderen"

Debutroman med fine anmeldelser
"Velskrevet historisk roman som er umulig at lægge fra sig. Man er grebet fra første side, og romanen formidler dansk middelaldersamfund på en spændende måde" (Lektør: Sanne Mendel)
"Han gør det historiske til levende virkelighed. Tidsbilledet er kraftfuldt, emmende af atmosfære." (Claus Grymer, Kristeligt Dagblad)


Pris for arrangementet er kr. 50 incl. kaffe.

Arrangeret i samarbejde med Biblioteksvennerne, Thyholm.