Indvielse af Oddesundtårnet
28-11-2018 13:00

Indvielse af Oddesundtårnet

Tirsdag den 4. december bliver snoren klippet til Oddesundområdets nye samlende vartegn.

Oddesundtårnet er 12,5 meter højt og bliver med sit 360 graders udsyn et vartegn for hele Oddesundområdet og dets særlige omgivelser. Det er ikke hver dag, Danmark får et nyt fyrtårn og her er der tale om et specielt byggeri med indbygget formidling, så besøgende ud over den fantastiske udsigt kan lære mere om det område, de befinder sig midt i.

På tirsdag den 4. december kl. 14.00 bliver tårnet indviet. Det sker på parkeringspladsen ved Oddesund Nord og byder på taler, snorklipning, et lille traktement, og ikke mindst indvielse af det nye flotte tårn. 

Oddesundtårnet får fire niveauer og der er formidling på dem alle. Besøgende kan opleve historiske fortællinger om området og nogle af de markante personer, som har levet her. Man kan lære noget om naturen, geologien og hvordan Limfjorden blev skabt, og stifte bekendtskab med nogle lokale malere, som har malet smukke landskabsmalerier af området. Der er formidling om dyrelivet både over og under vandet, med forskellige undervandsfilm, som lokale dykkere har optaget, og endelig byder tårnets indre på droneoptagelser og smukke billeder fra området. Også vejret kan man lære noget om, da brovagtens skærm og de data, han modtager om vejrforholdene, bliver vist i tårnet. Og så kan man som turist få viden om begivenheder i lokalområdet samt overnatningsmuligheder, spisesteder og lignende. 

Omkring 6000 biler passerer Oddesund hver dag, et antal der vokser med den nye motorvej, og det nye tårn bliver en anledning til at stoppe op og opleve hvad Oddesund har at byde på af kultur, historie og natur.