Ung europæisk samtidskunst giver et sus i gamle bunkere ved Oddesundbroen
21-11-2018 16:00

Ung europæisk samtidskunst giver et sus i gamle bunkere ved Oddesundbroen

Tre unge europæiske kunstnere indtager i december kunsthallen
Regelbau 411 med udstillingen ”Sus”. Udstillingen åbner 15.
december i bunkerne på Thyholm og allerede fra 3. december kan
forbipasserende opleve den kreative proces, som i sidste ende vil
føre til en totalinstallatorisk udstilling, som tager udgangspunkt i
kunsthallens helt særlige placering.

Regelbau 411 har inviteret Andreas Sahl Andersen (DK), Falco Pols (NL) & Alex Andropoulos (GR) til et 14 dages artist recidency på Thyholm, som de skal bruge til at udforske kunsthallens bunkere. De tre kunstnere er uddannet fra ArtScience Interfaculty i Den Haag og arbejder i spændingsfeltet mellem videnskab, teknologi, musik, mystik og billedkunst. Udstillingen bliver resultatet af en fælles eksperimenterende proces i dialog med bunkerne og det omringende landskabs æstetik, poesi og historie.

Titlen beskriver udstillingen på flere måder. Et ”Sus” er lyden af vindens hastige bevægelse. En lyd, som er fremtrædende med kunsthallens placering midt i vinden over Limfjorden. Den kunstneriske skabelsesproces for udstillingen bliver også et hastigt udviklende sus. Der er lagt planer og tegnet skitser i månedsvis, men præcis hvor det ender, er der ingen, der ved. Og i centrum for eksperimentet er det at skabe en  sammenhængende, meditativ og sanseligt udfordrende, poetisk oplevelse. Med andre ord at give den besøgende et sus.

Selv skriver kunstnerne om udstillingen i kunsthallen:
”De rejser sig som fremmede klippeformationer i det flade, vindblæste landskab. Udsat for elementernes rasen våger bunkerne ved Oddesundbroen tyst over bevægelserne udenfor. Betonen slår sprækker, vandet siver ind til det klamme mørke og armeringen ruster. Den før jævne, grå beton er nu melleret
i plamager af kalk og oxid. Her er det tydeligt, at tidens tand har bidt sig fast.
Engang sad der soldater her og skuede ud mod horisonten mens de ventede. Vindens susen blandedes med radioens. I hvert øjeblik kunne varslingen om det uomgængelige lyde igennem den hvide støj. Det ventelige kom aldrig. En anden strækning af Atlantvolden stod for skud. Imidlertid levede de dagligt med frygten. Bunkerne bærer på forventnings poesi. På frygtens. Her emmer af mystik. Suset er den opløftende bevægelse af, når noget ”suser” igennem én; eller når frygten gør. Det den travle fart. Det er den skrøbelige anelse af fortiden vinger. Det er nattens lysstige livlighed.”

Vi glæder os til at se jer 15. december kl. 14.00
Udstillingen ”Sus” kan opleves
hver dag kl. 10 – 17 fra 16. december 2018 til 2. februar 2019
Der er altid gratis entré i Regelbau 411
Regelbau 411 er støttet af Statens Kunstfond og Struer Kommune.