Ny direktør i Struer kommune med ansvar for de store velfærdsområder
25-09-2018 15:00
Lotte Junker Pedersen, ny direktør i Struer kommune

 

Ny direktør i Struer kommune med ansvar for de store velfærdsområder

Lotte Junker Pedersen bliver ny direktør i Struer Kommune fra den 1. november. Hun ser frem til det tværgående, strategiske – og gerne innovative – arbejde med at udvikle en sammenhængende service med fokus på borgeren.

Struer Kommune får fra den 1. november en ny direktør, der skal afløse Kjeld Berthelsen, som går på pension. Det bliver den 46-årige Lotte Junker Pedersen, nuværende familiechef i Skive Kommune, som nu rykker til Struer Kommune og tager plads i den øverste strategiske ledelse. Her bliver hun direktør for fem centerchefer med tilsammen mere end 1000 medarbejdere på de områder, der leverer det meste af den borgernære velfærd til skoleelever, ledige, ældre, mindre børn, syge og udsatte.

Lotte Junker Pedersen blev uddannet cand.scient.adm i 1998 og efter to år i Ringkøbing Kommunes socialforvaltning kom hun til Skive Kommune, hvor hun siden 2006 har haft lederstillinger på dagtilbuds- og familieområdet, senest som familiechef og stedfortræder for direktøren siden 2016.

Fornemmer en god kultur og store ambitioner
Stillingen som direktør for velfærdsområderne i Struer Kommune virkede især tiltrækkende på hende fordi den giver mulighed for noget, hun brænder for – sammenhæng på tværs med fokus på kerneopgaven og borgerne i centrum af den.

”I Struer Kommune fornemmer jeg en stærk ambition om at levere service af en høj kvalitet, som skaber resultater for dem, vi er her for – borgerne. Samlingen af de borgernære velfærdsområder under ét direktøransvar er i mine øjne det, der skal til for at føre ambitionen ud i livet, så derfor var stillingen meget attraktiv for mig. En forudsætning for at kunne lykkes er, at der er en god kultur mellem det politiske niveau og forvaltningen og det har jeg helt klart mærket i Struer Kommune,” siger Lotte Junker Pedersen.

Den nye direktør beskriver sig selv som en godt gammeldags flittig og grundig chef, der søger dialog og opbygger gode relationer, både med borgere, byråd og medarbejdere, og samtidig som en leder, der gerne går nye veje.

”Jeg kan godt lide at afprøve nye metoder og måder at gøre tingene på. Men grundlaget skal være i orden. Man kan sige, at jeg godt kan lide at stå på tremetervippen og mærke suget i maven inden jeg springer – men først sikrer jeg mig, at der er vand i bassinet. Vi skal kunne afprøve nye ting for at sætte fokus på dem, det handler om, nemlig borgerne og vores andre samarbejdspartnere,” siger hun.

Godt grundlag for fortsat udvikling
Borgmester Niels Viggo Lynghøj sad med i ansættelsesudvalget og glæder sig til at byde den nye direktør formelt velkommen og dermed afslutte generationsskiftet i direktionen.

”Jeg er sikker på, at Lotte Junker Pedersen bliver et stort aktiv for Struer Kommune og alle dem, der skal samarbejde med hende om at videreudvikle vores velfærd og lokalsamfund, så det passer til en skiftende virkelighed. Vores nye direktør skal stå i spidsen for en række områder, som har stor opmærksomhed fra borgere og byrådet, og vi har store forventninger til det fremtidige samarbejde med hende. Med sidste brik i generationsskiftet på plads har vi i hvert fald et rigtig godt grundlag for at fortsætte en positiv udvikling af Struer Kommune,” siger Niels Viggo Lynghøj.

Fakta om Lotte Junker Pedersen og direktørområdet Velfærd
Lotte Junker Pedersen får som ny direktør det overordnede ansvar for de fem centre Skoler og Dagtilbud, Handicap, Social og Psykiatri, Børn og Familie, Sundhed og Omsorg samt Arbejdsmarked.

En af de første opgaver som direktør bliver etableringen af Velfærdshuset på Peter Bangs Vej, hvor de fem centres administrative medarbejdere flytter sammen med Hjemmeplejens udkørende funktion.

Hun får derudover ansvar for betjeningen af det politiske niveau i Børne- og Uddannelsesudvalget og Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsudvalget.

Har været involveret i flere projekter med fokus på sammenhæng mellem forvaltningerne i Skive Kommune.

Privat holder hun mest af at se familie og venner, men kaster sig også ud fra den mentale tremetervippe, når det giver mening. For fem år siden rev hun tre måneder ud af kalenderen og rejste med sin dengang seksårige datter til Kenya, hvor de indlogerede sig hos en familie og arbejdede frivilligt. Derfor taler hun en smule swahili og har styrket sin opfattelse af, at det er godt at springe ud i det – når grundlaget er fast nok til det. 

Hun holder af god humor, et godt grin og er med egne ord ”næsten altid i godt humør”.