Nyt fælles kommunalt samarbejde om hjælpemiddelcenter
07-09-2018 16:00

Nyt fælles kommunalt samarbejde om hjælpemiddelcenter

Lemvig, Struer og Holstebro kommuner etablerer et samarbejde om Hjælpemiddelcenter Nordvest pr. 1. september 2018.

Hjælpemiddelscentret har lokaler på Fabersvej 110 i Holstebro og vil stå for levering, udbringning, afhentning og rengøring af kørestole og andre hjælpemidler til borgere med permanente behov.

Med flere ældre og bedre behandlingsmuligheder forventer kommunerne, at endnu flere borgere får behov for hjælpemidler i fremtiden. Det er derfor et område, hvor kommunerne skal udvikle sig, hvilket er baggrunden for, at man nu går sammen om at drive Hjælpemiddelcenter Nordvest.

”Vi ser nogle rationaler i at koble visitation af hjælpemidler tæt med leverandøren. Det er også et område, hvor den teknologiske udvikling sker hurtigt, så det er vigtigt at koble viden om hjælpemidler med terapeuternes viden om borgernes behov”
- Grethe Hestbech, formand for Social-sundheds og arbejdsmarkedsudvalget i Struer Kommune

Hjælpemiddelcenter Nordvest kommer til at arbejde ud fra en tankegang, hvor man sætter sig i borgernes sted og leverer bedst mulig kvalitet.

“Med Hjælpemiddelcenter Nordvest kommer vi til at have fokus på hurtig levering, effektiv lagerstyring samt en løsningsorienteret tilgang overfor såvel borgere som samarbejdspartnere.”
- Jens Kristian Hedegaard, formand for Social- og sundhedsudvalget i Holstebro Kommune

De tre kommuner samarbejder allerede i dag om flere opgaver f.eks. Sprogcenter, Produktionsskole og Rusmiddelcenter.

“Vi har i de tre kommuner tradition for et godt indbyrdes samarbejde, og det ser vi frem til at fortsætte med Hjælpemiddelcenter Nordvest.”
- Gunnar Lisby Kjær, Formand for Social- og Sundhedsudvalget i Lemvig Kommune

Hjælpemiddelcenter Nordvest har overtaget såvel lokaler, personale og daglig leder fra den private leverandør, der tidligere har haft opgaven.