Erhvervsklima: Dialog som grundlag for bedste placering hidtil
04-09-2018 10:00

Erhvervsklima:
Dialog som grundlag
for bedste placering hidtil

Struer Kommune opnår hidtil højeste placering i Dansk Industris landsdækkende undersøgelse af lokalt erhvervsklima i kommunerne

Erhvervsorganisationen Dansk Industri har netop udgivet den årlige undersøgelse, der sammenligner erhvervsklimaet i alle danske kommuner ud fra en række parametre.

En forbedring på fjorten pladser betyder, at Struer Kommune indtager placeringen som nummer 36. Aldrig før har Struer Kommune været placeret højere i DI’s undersøgelse, hvilket glæder borgmester Niels Viggo Lynghøj, der samtidig er fortrøstningsfuld for fremtiden:

”Det er altid dejligt at se at vores indsats på erhvervsområdet bliver godt modtaget. I forlængelse af vores erhvervsstrategi har vi igangsat flere tiltag, som skal forbedre forholdene for de erhvervsdrivene, og at vi nu kan se en fremgang, er gode tegn for fremtiden.”

Det er i særdeleshed i kontakten med det lokale erhvervsliv, at Struer Kommune scorer højt i årets undersøgelse – en kategori man også scorede højt i sidste år. I følge Dansk Industri skyldes fremgangen blandt andet at Jobcentrets samarbejde med virksomheder er rigtig godt set med virksomhedernes øjne. Ligesom Niels Viggo Lynghøj fremhæver det nyligt startede vækstforløb, som et eksempel på et tæt samarbejde med erhvervslivet:

”Vi har netop lanceret et vækstforløb for en række lokale virksomheder, som har potentiale til at tage det næste skridt i deres udvikling og skabe lokale arbejdspladser. Forløbet baserer sig blandt andet på en tæt dialog med virksomhederne, da vi anser vi dialogen som essentiel for at kunne skabe de bedste vilkår for Struer Kommune, som et godt sted at drive virksomhed.”

Niels Viggo Lynghøj hæfter sig yderligere ved, at indsatsen med Struer som ”Lydens By” og virksomhedernes tilbagemelding på kommunens indsats for at fastholde og tiltrække nye borgere til kommunen, hvor kommunen har rykket sig 28 pladser frem, danner et godt fundament for det fremtidige erhvervsklima:

”Vi har virkelig fået fat der, hvor vi kan mærke, at vi gør en forskel. Lydens By har brændt sig ind i folks bevidsthed, og at vi i år har kunne løfte sløret for lydklyngen ’Sound Hub Denmark’, viser blot, hvad et stærkt brand og et godt samarbejde kan gøre.”

”Desuden har vi i år lanceret en ny strategi for bosætning, hvor de første sten allerede er blevet lagt på vejen mod at blive en attraktiv kommune for vores borgere og potentielle tilflyttere.”

Undersøgelsen viser også, at en stor andel af de erhvervsdrivende vil anbefale andre at drive virksomhed i Struer Kommune.

”Det er et godt fundament at bygge videre på. Jeg mener bestemt, at vi i fremtiden kan se et endnu stærkere og attraktivt erhvervsklima i Struer Kommune. Det er et langt sejt træk, men vi er først lige trukket i arbejdstøjet”, afslutter Niels Viggo Lynghøj.

Læs hele Dansk Industris undersøgelse af lokalt erhvervsklima her.