”Bølgerne gik højt” på Mississippi
08-08-2018 23:00

”Bølgerne gik højt” på Mississippi

Lørdag den 4. august havde Mississippi fernisering af 5. udstilling i år. Ud over præsentationen fra kunstnerne Tove Fogh, Tove Lundby Thorvaldsen, Malene Kløve Dalsgaard, Kirsten Mønsted og Lene Hassig Vilslev var der også præsentation af ny installation – ”Genbrug plastik” udført af Bruno Nordensgaard.

Som sædvanligt var der pænt besøg til ferniseringen. De besøgende fik lejlighed til at se de fem nye kunstneres værker samt tage den nye installation i øjesyn.

Installationen ”Genbrug plastik” består af 1588 plastikkrus fyldt med farver i rigtig mange nuancer. Motivet er en kæmpebølge med teksten ”Genbrug plastik”. Kunstværket har en levetid på cirka 5-6 uge, udtaler Bruno Nordensgaard, der står bag kunstværket. Meningen med kunstværket er at sætte fokus på plastikforureningen i havene.

Ifølge den seneste forskning af Jenna Jambeck fra University of Georgia, udledes der hvert år omkring 8 mio. tons affald i verdenshavene. Dette forventes at blive fordoblet i løbet af de næste ti år. Hvis vi fortsætter med at forurene havene med plastik, risikerer vi, at der en dag vil være mere plastik i verdenshavene end fisk. På denne baggrund erklærer FN, at plastikforureningen af havene er ”en fælles bekymring for menneskeheden”.

Sammen med kunstværket er der også en udstilling med plancher, video og brochurer omkring plastikforureningen af vores farvande.