Så er vi næsten klar
16-05-2018 22:00

Så er vi næsten klar

Mississippi har inviteret kunstnere over hele landet til at deltage i Mississippis årlige censurerede kunstudstilling, der har fernisering lørdag den 19. maj kl. 14.00. Udstillingen varer frem til den 17. juni og der er åben for udstillingen hver fredag, lørdag og søndag kl. 13.30-17.00, samt alle helligdage.

Derfor havde rigtig mange kunstnere sat kursen mod Thyholm i sidste uge, hvor der var indlevering til den censurerede kunstudstilling onsdag, torsdag og fredag. Censureringen foregik lørdag og søndag.

Geografisk er der kommet kunst fra hele landet.

Der er indsendt kunst i følgende kategorier: maleri, tegning, grafik, foto, keramik og blandform. Så det bliver spændende at se hvor mange af kunstværkerne der kommer igennem censorkomiteens nåleøje.

Der var indsendt omkring 200 kunstværker af ca. 40 kunstnere, så det var et hårdt arbejde, som censorkomiteen har udført i weekenden. Der blev ført mange diskussioner frem og tilbage før, man blev enige om hvilke kunstværker, der skulle udstilles.

Censorkomiteen bestod af:

Jon Gislason, billedkunstner og tidligere underviser ved Aarhus Kunstakademi.

Helenaa Hedegaard, keramiker og underviser ved Aarhus Kunstakademi.

Pia Möller-Light, billedkunstner fra Aarhus Kunstakademi

Så nu forestår der et større arbejde i at få de mange meget forskellige kunstværker til at udgør en udstilling der hænger sammen, siger Bruno Nordensgaard, formand for Mississippi, og fortsætter, publikum skal jo have en god oplevelse til ferniseringen lørdag den 19. maj.

Specialudstilling på Mississippi

I forbindelse med den censurerede kunstudstilling, vil der også være en specialudstilling med de to billedkunstnere Myrna Wølhk Vilbæk og Niels Steen Sørensen, der blandt andet udstille en serie af hans croquis tegninger, på 1. sal for første gang.

Tegning af Niels Steen Sørensen

Der venter publikum to spændende udstillinger i perioden 19. maj til 17. juni.