Lægedækningen på Thyholm er sikret de næste tre år
08-02-2018 09:00
Lægedækningen på Thyholm
er sikret de næste tre år

 
Falck Lægehuse skal fra 1. april 2018 og mindst tre år frem drive Lægeklinik i Hvidbjerg på Thyholm.

Region Midtjylland har netop valgt Falck Lægehuse til at overtage driften af klinikken Sønderlandsgade 5 i Hvidbjerg efter læge Jens Ginnerup Andreasen. Med aftalen er borgerne på Thyholm sikret lokal lægehjælp i mindst tre år.

- Vores første prioritet er altid at få en praktiserende læge til at overtage klinikken. Når det ikke var muligt, er jeg glad for, at vi med aftalen kan fastholde lægehjælpen i nærområdet, siger Annette Roed, formand for udvalget for Nære Sundhedstilbud i Region Midtjylland.

Målet er en ny fast læge
Aftalen med Falck Lægehuse gælder for tre år og kan forlænges med et år. Når aftalen udløber, vil regionen igen sende driften af lægeklinikken i udbud.

- Mit håb er, at en eller flere læger til den tid står klar til at overtage klinikken, siger Annette Roed.

Falck Lægehuse ansætter læger til at drive klinikken i Hvidbjerg. Aftalen rummer bl.a. krav om, at patienterne får tilknytning til en læge i længere perioder. I Sunds ved Herning har Falck Lægehuse drevet lægeklinik for Region Midtjylland i 2015-2017. To læger har netop overtaget klinikken efter et nyt udbud.

- Regionen har været godt tilfreds med, hvordan Falck Lægehuse har drevet klinikken i Sunds. Det har vist sig, at vi ved at fastholde den lokale lægeklinik har banet vejen for at afsætte klinikken til en blivende læge, siger Annette Roed.

Fakta

  • Læge Jens Ginnerup Andreasen har ønsket at stoppe som læge på Thyholm og søge nye udfordringer, og har derfor overdraget ansvaret for lægeklinikken Sønderlandsgade 5, Hvidbjerg, til Region Midtjylland.
  • Jens Ginnerup Andreasen stopper i Lægerne i Hvidbjerg 31. marts 2018. Han har været læge på Thyholm siden 1998.
  • Falck Lægehuse overtager driften af lægehuset 1. april 2018. Aftalen gælder for tre år og kan forlænges med et år.
  • Lægerne i Hvidbjerg har klinik i det gamle sygehus.