Aktiv dødshjælp til debat på Mississippi
15-11-2017 11:00

Aktiv dødshjælp til debat på Mississippi

I tirsdags, den 14. nov., havde Mississippi besøg af den kendte læge Svend Lings, der går ind for aktiv dødshjælp.

Inden Svend Lings gik på talerstolen havde tilhørerne haft mulighed for at foretage en afstemning for og imod dødshjælp. Der blev afgivet 25 stemmer. 15 sagde ja til aktiv dødshjælp, 2 sagde nej og 8 sagde ved ikke. Her efter fik Svend Lings ordet.

Lings havde en masse beretninger i form af mails, som han modtager løbende fra personer, der ønsker hjælp, samtidig gav han en orientering om definitioner på passiv dødshjælp og aktiv dødshjælp. Der blev også oplyst en del tal på hvor meget læger generelt deltager i passiv dødshjælp. Der kan læses mere på denne hjemmeside http://www.aktive-laeger.dk/.

Samtidig fremlagde han også et forslag til et nyt lovforslag på området, så aktiv dødshjælp blev lovliggjort.

Både under of efter Svend Lings indlæg blev der stillet mange spørgsmål.

Aftenen blev afsluttet med at vi foretog en ny afstemning. Den nye afstemning blev: 19 for aktiv dødshjælp, 1 sagde nej til aktiv dødshjælp og 5 sagde ved ikke.

Så den sidste afstemning viste at deltagerne i aftenens debatemne var rigtig godt i tråd med befolkningens holdning til aktiv dødshjælp, der er 80% ja til aktiv dødshjælp og 20% nej til aktiv dødshjælp. Svend Lings kunne i den forbindelse oplyse at landspolitikernes holdning er modsat 20% ja til aktiv dødshjælp og 80% nej til aktiv dødshjælp.

Der kan ses flere billeder her