Struer Kommune får nye direktør for børn, uddannelse og familier
31-10-2017 11:00
Struer Kommune får nye direktør for børn, uddannelse og familier 
 
Struer Kommunes nye direktør for børn, uddannelse og familier hedder Hanne Beyer. Hendes hjerte banker især for at skabe sammenhæng og tværfaglighed i den tidlige indsats overfor børn, så de kan være trygge i opvæksten og få et godt voksenliv. Hun tiltræder den 1. december.

Struer Byråd har mandag aften godkendt ansættelsen af Hanne Beyer som direktør for børn, uddannelse og familier. Det skete efter indstilling fra et enigt ansættelsesudvalg. Hanne Beyer kommer fra en stilling som social- og beskæftigelseschef i Syddjurs Kommune, hvor hun har haft ansvaret for kommunens voksne borgere, og her arbejdet med en særlig indsats for udsatte børn og deres familier.

Med 11 år som kommunal topchef og stor ledelseserfaring med helt centrale velfærdsområder får Struer Kommune en fagligt meget velfunderet direktør, som skal træde i stedet for Kjeld Berthelsen, når generationsskiftet i direktionen er veloverstået. Hovedpersonen selv er glad for, at hun starter med at have ansvar for netop området for børn og unge.

”Jeg går op i at skabe grobund for, at børn kan gå livet i møde, have mod på det og lære at slå sig på en tryg måde – for det er det, livet består af. Det er vores opgave som kommune at få det til at spille sammen hele vejen op gennem ungdommen, så vi får stærke mennesker og borgere, når de bliver voksne. Det vigtige arbejde bliver lagt i børneårene, og det er virkelig et ansvar og en samlet fortælling, der motiverer mig,” siger Hanne Beyer. Hun supplerer:

”I Struer er der med garanti en masse, der allerede bliver gjort godt på området, og det skal vi være stolte over og fortælle andre om, men der vil også være børn og unge, der kæmper med nogle ting, som vi skal have fokus på at løse for at sikre børnenes fremtid,” siger hun.

Bygge videre på den gode fortælling
Hanne Beyer tiltræder sit direktørområde på Struer Rådhus den 1. december 2017 og kommer til at indgå i en direktion, som i en overgangsfase bliver på fire direktører. Det skyldes generationsskiftet i direktionen, hvor de nuværende direktører, Jørgen Jensen og Kjeld Berthelsen, går på pension henholdsvis til nytår og den 30. oktober 2018. Hanne Beyer får således 11 måneders overlap med Kjeld Berthelsen for at sikre optimal opgaveoverdragelse.

Hun glæder sig til at indgå i generationsskiftet, både på grund af samarbejdet med Kjeld Berthelsen og muligheden for at forme den kommunale administration fremover.

”Struer tiltrak mig med sin positive fortælling om en kommune tæt på borgerne og med en fleksibilitet og vilje til at få tingene til at fungere. Samskabelse og tværfaglighed er et fokus i kommunen, som jeg også selv har. Så jeg glæder mig til hele overdragelsesprocessen, hvor jeg finder ud af, hvordan tingene hidtil har været gjort i Struer, og finde ud af, hvor vi kan forbedre os, i samspil med medarbejderne,” siger Hanne Beyer.

Vild med de vestjyske vidder
I fritiden, fortæller Hanne Beyer, er hun udpræget et sommerhus- og skønlitteraturmenneske, som nyder at tage ud i den friske luft fra sommerhuset på Fanø. Der har hun fået en forkærlighed for de vestjyske vidder og høje himmel, og hun ser derfor frem til turen til Struer fra det østjyske – også på et landskabeligt plan.

Hun er aktuelt bosat nord for Aarhus, men er indstillet på at tilbringe meget tid i Struer frem for på landevejene. For det er vigtigt for hende at kende lokalsamfundet og være synlig for medarbejderne.

”Jeg er nysgerrig på Struer og på hvad borgerne oplever af udfordringer, og samtidig er jeg interesseret i at høre de gode historier, de har om kommunen. Så jeg får en hverdag i Struer, det er helt sikkert. Jeg har ikke hidtil været vant til den tætte kontakt med lokalsamfundet og det er et fokus i Struer, ved jeg. Så jeg har en ambition om at være tæt på lokalsamfundet og i min familie er vi nysgerrige på, hvor denne mulighed kan bringe os hen,” siger Hanne Beyer.