”Mord på Mississippi”
11-10-2017 09:00
”Mord på Mississippi”

er titlen på Mississippis næste og sidste udstilling i 2017. Fredag den 13. oktober er der fernisering kl. 16.00-18.00. Udstillingen kører frem til søndag den 12. november. I hele udstillingsperioden er der åben fredag, lørdag og søndag kl. 13.30-17.00.

Efter en god sæson med fin fremgang på besøgstallet, lige godt 15%, er det spændende at se, om den sidste udstilling i 2017 også kan præsentere pæne besøgstal, udtaler formand for Mississippi, Bruno Nordensgaard.

Udstillingen i stueetagen, ”Mord på Mississippi” er skabt af tre kunstnere i fællesskab. De har skabt udstillingen på eget initiativ, og den vil nok give nogen debat.

De tre kunstnere er Bo Gorzelak Pedersen, Christina Egede og Gitte Gorzelak. Ud over billedkunsten er der også lavet en video af Bo Gorzelak samt et lydspor, der er komponeret af sailsonicli.

På førstesalen er der billedkunst af Lise Skriver Myrtue, Skals, og en keramisk udstilling af Jytte Schultz, Silkeborg, samt en specialudstilling af fotostater om ”Det evige Liv”.

”Det evige Liv”
er en udstilling af fotostater, der sætter fokus på tre ting.

Menneskeheden har jagtet det evige liv i 2-3000 år.

Her i nutiden med dens mange nye tekniske muligheder, er der folk, der lader sig nedfryse efter døden for at blive tøet op om måske 100 år, når man kan helbrede de sygdomme, de døde af.

Og så er der moralen i alt dette. Har man lyst til at blive vækket til live om 100 år?

 

Hele udstillerlisten er:
Bo Gorzelak Pedersen, Randers, billedkunstner
Christina Egede, København, billedkunstner,
Gitte Gorzelak, Struer, billedkunstner
Lise Skriver Myrtue, Skals, billedkunstner
Jytte Schultz, Silkeborg, keramiker
”Det evige liv”

Kunstnerpræsentationer

Bo Gorzelak bor i Randers, men stammer fra Struer. Bo er idémanden til udstillingen ”Mord på Mississippi”.

Er det moralsk okay at udnytte frygtelige ting til kunstnerisk selvtilfredsstillelse, andre menneskers ulykke eller måske ligefrem døden?

Udstillingen ”Mord på Mississippi” startede med dette ene spørgsmål om moral, stillet af Bo Gorzelak. Værkerne i udstillingen er inspireret af mord og af mordere, og dermed er spørgsmålet vel cirka sat så meget på spidsen, som det er muligt. Og også et andet dilemma presser sig på. Hvordan kan man lave kunst inspireret af morderes ugerninger uden at komme til at hylde disse mordere som inspiratorer eller i det mindste komme til at påstå, at deres forbrydelser har værdi, netop fordi de kan bruges til at lave kunst? Eller svarer det i virkeligheden til at se et maleri, der er inspireret af krig? Vi tænker jo ikke, ”Der er da trods alt noget godt ved krig, når krig kan inspirere til kunst.” Der er ikke noget godt ved krig. Der er ikke noget godt ved mord.

Christina Egede bor i København. - Autodidakt billedmager, storby indianer, utilpasset og tidligere hjemløs.

Mine billeder er min besættelse, min flugt og et sted, hvor jeg kan trække vejret frit.

Christina Egede har uddannet sig på Grafisk Linie Roskilde Tekniske skole, Thorstedlund Kunsthøjskole og Kunst & Design Malerskolen Frederiksberg m.fl. 

Noot.dk skrev: Christina Egede er en kunstner, vi har fulgt i rigtigt mange år her på Noot. Vi kender hendes værker, og hun er et utroligt karismatisk menneske, der igennem hendes kunst udtrykker et enormt æstetisk univers. Hun er en af de kunstnere, der på sin helt egen måde skiller sig ud fra mængden af gadekunstnere, som imiterer værker fra bl. a. BerlinHendes kunst er unik, og hvis du ser et arbejde af Christina Egede, er du ikke i tvivl.

Gitte Gorzelak født i 1973. Bosiddende i Struer. Autodidakt kunstmaler.

Gitte Gorzelak er en ekspressionistisk, vild maler med en intuitiv tilgang til maleriet. Hendes malerier er farverige og fulde af figurer og tegn, nogle gange indlysende for enhver, og andre gange hemmelige og mystiske. Hun klasker med farver og tegner og ridser i malingen, tilføjer og prøver noget andet og noget mere. Det er et hele tiden udvidende og eksploderende rum, hvori alt er tilladt, også det barnlige og det humoristiske.

Ud over at være maler er Gitte Gorzelak også hobby-ekspert i seriemordere, som hun har studeret intenst - og skrevet om - i mange år. Hendes udstillede værker er skabt specifikt til udstillingen Mord på Mississippi.

Lise Skriver Myrtue bor i Skals ved Viborg.

Lise Skriver Myrtues malerier ligger indenfor den kunstneriske boldgade, man kan kalde konkret abstraktion. Det vil sige billeder – og et kunstsyn – der ser malerier som en todimensional flade, hvorpå farver og linjer indgår i dialog med hinanden.

Den rene og traditionelle konkrete abstraktion undgår en hver form for illusionisme og fortælling. Den ydre virkelighed spiller ingen rolle, det er alene maleriets egne kompositionelle overvejelser, der tæller.

Jytte Schultz bor i Silkeborg og er uddannet cand.psych. og har arbejdet som psykolog fra 1973-2011.

I 2010 begyndte hun på et keramikkursus med fokus på modellering. Der fik hun en meget kompetent og udfordrende undervisning, der gav hende mod på at arbejde med leret som et udtryksmiddel.

Jytte Schultz arbejder med modellering af keramiske skulpturer. Skulpturerne udvikler sig i skabelsesprocessen og åbner for associationer og tolkninger.

Hendes skulpturer er store og små, abstrakte og genkendelige figurer. Det kan både være en arkitektonisk stramhed eller en organisk blødhed i konstruktionerne, og hun er tillige optaget af tekstur og glasurens samspil med formen.