Så er valgkampen igang
07-10-2017 14:00

Så er valgkampen igang

Udtalelse fra økonomi- og arbejdsmarkedsudvalget:

Byrådskandidat Jette Lund hævder i et opslag på Facebook og i et indslag på P4 Midt & Vest, at man i Struer Kommune kan få en ”kulturelt betinget” førtidspension, og at det er ledelsen i Jobcenter Struer, der beslutter det.

Disse udtalelser går et samlet Økonomi- og arbejdsmarkedsudvalg i Struer Kommune nu imod.

”Byrådskandidat Jette Lund har i løbet af ugen fremsat meget opsigtsvækkende, men desværre helt udokumenterede, påstande om kommunens sagsbehandling. Blandt andet den direkte anklage, at bestemte grupper i befolkningen kan få en førtidspension ud fra kulturelle forhold, bestemt af ledelsen i Jobcenter Struer.

Vi vil gerne understrege, at det i Struer Kommune naturligvis ikke er religiøs overbevisning, politisk orientering eller hvilke som helst andre kulturelle forhold, der afgør sager. Ansøgninger om førtidspension bliver selvsagt behandlet i henhold til gældende lovgivning for området, ligesom det skal understreges, at man skal have dansk statsborgerskab for at få tildelt førtidspension.

Udtalelserne skaber en helt unødvendig og meningsløs mistænkeliggørelse af kommunens medarbejdere og ledere. Og det viser desværre en modvilje mod at blive oplyst og tilføje nuancer. Det er helt centralt for byrådsarbejdet at skabe en god samarbejdskultur med både byrådskolleger og administration, og det sker ikke ved at fremsætte grove beskyldninger uden dokumentation.

Vi synes, at borgerne fortjener en oplysende og nuanceret debat om Struer Kommunes fremtid op til kommunalvalget.”

thyholm.dk modtager gerne indlæg fra
politiske partier, opstillede kandidater
og alle borger.

Send dit indlæg ind på redaktionen@thyholm.dk

Samtidig henviser vi også til ...
Borgernes politiske ønskeseddel