Erhvervsklimaet i Struer kommune stabiliseret
13-09-2017 09:00
Erhvervsklimaet i Struer kommune stabiliseret
Dansk Industris landsdækkende undersøgelse af lokalt erhvervsklima i kommunerne vurderer Struer Kommune på niveau med sidste år.

Erhvervsorganisationen Dansk Industri har netop udgivet den årlige undersøgelse, der sammenligner erhvervsklimaet i alle danske kommuner bortset fra Fanø og Læsø ud fra en række parametre. 

Efter at være sprunget højt op ad listen fra 2015 til 2016 holder Struer Kommune i 2017 niveauet fra sidste år, men er dog gået tre pladser tilbage.

Borgmester Mads Jakobsen ser mange gode takter og perspektiver i kommunens erhvervsindsats, og fremhæver at kommunen ligger fint placeret på flere områder, og der er muligheder for at påvirke flere områder med en aktiv indsats.  

”Det reelle erhvervsklima i Struer Kommune er godt. Jeg kunne naturligvis ønske mig en højere placering i undersøgelsen, men jeg ved at vi arbejder målrettet på at skabe et gunstigt erhvervsklima i Struer Kommune. Byrådet har i det seneste år vedtaget en ny erhvervstemaplan og en ny og målrettet strategi på erhvervsområdet, som gælder til 2021,” siger Mads Jakobsen. 

Han peger på, at der er etableret en god dialog med erhvervslivet, og at der er skabt et fundament at arbejde videre på.

”I forbindelse med arbejdet med erhvervsstrategien har vi holdt otte dialogmøder med erhvervslivet. Sammenholdt med de virksomhedsbesøg og løbende kontakt, jeg har med virksomhederne i Struer, ved jeg at erhvervslivet på mange måder oplever god service. Den aktive indsats for at styrke erhvervsklimaet er udtryk for, at vi i Struer ved, hvor vigtigt bevarelse af arbejdspladser og skabelse af nye arbejdspladser er for hele Nordvestjylland,” siger Mads Jakobsen.

Borgmesteren mener, at det fortsat er vigtigt at udvikle kommunens image ved at udbrede de gode historier om hvad der lykkes på erhvervsområdet og fortælle om de tiltag, der skaber sammenhold og stolthed lokalt. Her nævner han f.eks. årets store købstadsjubilæum i Struer, hvor hele lokalsamfundet bidrog med aktiviteter,  og fortællingen om Lydens By og initiativer som det netop afholdte Run to the Beat.

Og så handler det kommende år om yderligere erhvervsfremme og en fortsat satsning på den nordvestjyske entreprenørånd. 

”I Struer har vi en erhvervsstruktur med mange små og mellemstore virksomheder og et stærkt iværksættermiljø. Det vil vi fortsat udvikle på. I de kommende måneder vil Struer Kommune desuden udmærke sig med store investeringer på erhvervsfremmeområdet, og vi har fortsat ambitioner om at rykke op på ranglisten i DIs kommende undersøgelser af vores lokale erhvervsklima,” slutter Mads Jakobsen.

Læs hele Dansk Industris undersøgelse af lokalt erhvervsklima her.