Ny centerchef for skole og dagtilbud
03-07-2017 21:00
Jeannette Enevoldsen
Ny centerchef for skole og dagtilbud
 
Ny chef for skoler og dagtilbud skal stå i spidsen for den fælles fortælling

Center for Skole og Dagtilbud i Struer Kommune får fra den 14. august en ny centerchef, der bliver motiveret af at arbejde tværfagligt med fokus på opgaven, og på længere sigt at skabe en fælles fortælling om det gode børneliv fra 0-18 år.  Og så holder hun af en god løbetur i smukke omgivelser.

Struer Kommunes største administrative område, Center for Skole og Dagtilbud, har fundet sin nye øverste chef, som tiltræder den 14. august.

Jeannette Enevoldsen er 45 år og kommer fra en stilling som leder for udførerdelen i Børn og Familie i Favrskov Kommune. Hun har i sit hidtidige arbejdsliv været rundt i mange hjørner af skoleverdenen og det specialiserede område, først som skolelærer og pædagogisk leder, siden skoleleder og chefkonsulent. Undervejs har hun ofte været med til at gennemføre strategiske projekter på tværs af hele 0-18 års området med en klar, fælles fortælling for øje. 

Netop den tværfaglige tilgang med et klart strategisk sigte er en af de største motivationsfaktorer, når Jeannette Enevoldsen går på arbejde. Og hun ser mange muligheder for kunne bruge den motivation, når hun tiltræder som øverste ansvarlige for 14 ledere og omkring 600 medarbejdere ude på skoler og dagtilbud i kommunens syv distrikter, samt fire medarbejdere på Rådhuset.

”I Struer Kommune kan jeg fornemme en vilje til at samarbejde på tværs om at skabe det gode liv for børn og unge fra 0 til 18 år. Jeg er meget optaget af at have fokus på at nedbryde siloer og sætte opgaven i centrum, og det ved jeg at Struer Kommune arbejder aktivt med. Så det ligger ligetil for mig at træde ind i,” siger Jeannette Enevoldsen. 

Tydelig, synlig og dedikeret
Hun påpeger, at det bliver en stor opgave at lære området i Struer Kommune at kende, men her er hun hjulpet af sin ledelsesstil, som hun kendetegner som tydelig og synlig. Gennem sine forskellige stillinger i skoleverden og specialiserede tilbud føler hun sig hjemme i det kulturelle aspekt af jobbet og lægger vægt på at komme ud i lokalsamfundene og vise sin dedikation til jobbet sammen med ledere, medarbejdere og forældre.

Indsigten i hvad der rører sig ude i distrikterne og hvilke ønsker, der er til kommunens strategi for de 0-18-årige, skal bruges til at skabe den nye, fælles fortælling for hele området.

Det var derfor et vigtigt element i jobopslaget for den nye centerchef, fortæller Kjeld Berthelsen, direktør i Struer Kommune. Og han mener, at skoler og dagtilbud har fundet en leder med de helt rette kompetencer til at gøre den fortælling til virkelighed.

”Jeg mener, at der er store gevinster at hente ved i højere grad at få defineret en fælles retning for hele området og få skabt bred opbakning og vilje til at bevæge os den vej. Derfor er vi glade for at Jeannette vil stå i spidsen for det. Hun kan vise flotte resultater med tværfaglig ledelse og ambitiøse strategiske projekter på 0-18 års området fra flere kommuner,” siger Kjeld Berthelsen.

Gode forudsætninger for oplyste beslutninger
Privat bor Jeannette Enevoldsen i Viborg med mand, tre teenagebørn og to hunde. Hun finder ny energi ved en god løbetur i smukke omgivelser i hjembyen og rejser gerne, når der er tid til det.

Hun har før været politisk aktiv i Radikale, men er nu dedikeret til lederjobbet. Hun betragter den politiske erfaring som en fordel som offentlig leder. Både når politiske beslutninger skal operationaliseres i organisationen, og når det politiske niveau i kommunen skal have de bedste forudsætninger for at træffe en beslutning på veloplyst grundlag.

Jeannette Enevoldsen afløser den hidtidige centerchef for Skole og Dagtilbud, Jørn Thomsen, og træder ind i centerchefgruppen med sine otte centerchefkollegaer.