Struer Tracks: Æ Skawmand
04-06-2017 22:00

Struer Tracks: Æ Skawmand

Torsdag d. 8. juni er Struer Tracks og Struer Museum værter for lanceringen af en AudioMove - en interaktiv og stedsspecifik lydfortælling produceret og præsenteret af Teater Katapult.

Torsdag d. 8. juni er Struer Tracks og Struer Museum værter for lanceringen af en AudioMove - en interaktiv og stedsspecifik lydfortælling produceret og præsenteret af Teater Katapult.

Kom med ind i hovedet på Æ Skawmand - med din mobiltelefon og et sæt høretelefoner - på en gåtur rundt i hans fodspor ved Oddesund nær Struer, hvor han færdedes i første halvdel af 1900-tallet. Teater Katapults AudioMove er en personlig fortælling i 3D-lyd om Æ Skawmand med det borgerlige navn Christian Vandet Jørgensen, der kom til egnen i 1914 med et klædeskab, som han placerede i skovbrynet ved vandet. Her boede han i skabet og levede i pagt med naturen til sine dages ende.

Struer Tracksog Struer Museum inviterer til lanceringsreception, hvor du kan nyde et glas vin inden den første gåtur med lydfortællingen Æ Skawmand rundt på Thyholm.

Teater Katapult ligger på Godsbanen i Aarhus, og de har udviklet det unikke teaterkoncept 'AudioMove'. En AudioMove er et lyddrama, som lader lytteren leve sig ind i hovedpersonens oplevelsesunivers - via høretelefoner, mobilteknologi og interaktive elementer. Oplevelsen af Æ Skawmand knytter bånd til den unikke 3D lyd-forestilling HUman NAture, der spiller på Katapult i Aarhus, september 2017, som en del af Aarhus 2017 programmet. Forestillingen live streames nogle dage i september til Apollon Struer og spiller også på Teater Grob i København primo oktober 2017.

Praktisk: Lydværket varer ca. 40 min., afhængigt af publikums fart. Spadsereturen tager ca. en time. Husk at medbringe høretelefoner og en telefon med adgang til internettet.

Hvornår: Døgnet rundt fra 8. juni kl. 15.00
Hvor: Oddesund Nord, Thyholm.
STARTPUNKT: Bunkeren ved P-pladsen mod syd ved Oddesundbroen.

Manuskript: Julie Petrine Glargaard.
Instruktion, lyddesign og originalmusik: Kristian Hverring.
Idé: Torben Dahl.
Produktionsledelse: Karen Nordentoft
Medvirkende: Johannes Lilleøre, Bent Hargaard, Gunnar Petersen, Peter Nørskov, Bue Wandahl.

Æ Skawmand er produceret af Teater Katapult for Struer Museum. Det samlede projekt HUman NAture er støttet af Statens Kunstfond, Fonden Aarhus 2017, Aarhus Kommune, Spar Nord fonden og Struer Kommune.