Struer kommune kører med Læringslokomotivet
03-04-2017 16:00

Struer kommune kører med Læringslokomotivet

Ungdomsskolen i Struer kommune skal køre et intensivt campforløb for folkeskoleelever, der ikke er parate til at tage en ungdomsuddannelse. Der er informationsmøde på Thyholm den 4. april og i Struer den 5. april.

Har du brug for et boost i dansk og matematik og hjælp til at genfinde motivationen for at gå i skole og tage en uddannelse? Eller har du et barn eller et barnebarn, der ikke kan se sig selv tage en ungdomsuddannelse, når folkeskolen er overstået?

Så er Læringslokomotivet måske en overvejelse værd. Du kan høre mere om initiativet tirsdag og onsdag den 4. og 5. april, hvis det lyder spændende eller som noget for dit barn eller barnebarn.

Ungdomsskolen i Struer er sammen med 17 andre danske ungdomsskoler udvalgt til at køre et fireugers intensivt læringsforløb for elever på 8. klassetrin. Læringslokomotivet, som forløbet hedder, skal booste en udvalgt gruppe elever på en camp, hvor det faglige og sociale er i fokus.

Få flere valgmuligheder i livet

Projektet skal på sigt øge andelen af unge, der får 02 eller mere i dansk og matematik, og gøre overgangen mellem folkeskole og ungdomsuddannelse nemmere for eleverne. Det skal igen øge chancen for at de gennemfører en ungdomsuddannelse, og i sidste ende give dem flere valgmuligheder i livet.

Steen Jakobsen, formand for børne- og uddannelsesudvalget i Struer Kommune, håber at mange vil se ideen med forløbet og ansøge om at deltage.

”Da vi i udvalget blev foreslået at støtte Læringslokomotivet, var vi ikke i tvivl om, at det var en god idé. Vi har nogle unge, som har mistet motivationen og er kommet bagud i skolen, og som risikerer ikke at få noget ud af deres talent. Men alle har talent, og med Læringslokomotivet kan vi booste en gruppe elever, så de får selvtillid til at tage en uddannelse og opdage deres unikke talent. Det vil vi naturligvis støtte,” siger Steen Jakobsen.

Motion og socialt samvær en del af programmet

Campen bliver afviklet i september måned og underviserne er lærere og pædagoger, der bliver efteruddannet til opgaven henover foråret og sommeren. Eleverne møder om morgen og får først fri kl. 19 om aftenen. Fysisk aktivitet og sociale sammenhænge er planlagt i programmet, så der bliver bedst mulige rammer for at lære og udvikle sig. Det er altså langt fra bogligt det hele.

Ungdomsskoleinspektør Alice Frederiksen glæder sig til at skulle stå for campen, der sætter den enkelte deltager i centrum.

”Forløbet er baseret på forskning om hvordan forskellige elever lærer bedst, og måltider og motion er en del af det, så eleverne har god energi til at blive boostet på det faglige. Vi sørger også for at eleverne kan holde kontakten med deres klasse, så de ikke kommer bagud i forhold til vennerne. Vi håber, at de gode rammer vil få mange til at søge om at deltage,” siger hun.

Der er orienteret om forløbet via Skoleintra og via besøg i klasserne. Tirsdag og onsdag den 4. og 5. april er der informationsmøder om Læringslokomotivet henholdsvis på Thyholm og i Struer.

Der er ansøgningsfrist til forløbet i slutningen af maj måned.

Læs mere på www.sku.dk.