Foråret er på vej.
18-03-2017 20:00

Foråret er på vej.

Det er meldingen fra Bent Hargaard, Hargaard Vinimport.

Han siger: -Jeg ved det, for det er højsæson for vinsmagninger og sommerens vine er ved at finde vej til lageret.

Er der nu noget nyt at fortælle, tænker flere måske?

Men det er der i høj grad i år. For omstændighederne omkring efterårets høst gjorde, at der for første gang blev lavet et drue-blend i Sugame. Der kom jo lidt regn i de sidste dage inden høst, og da der var mindre udbytte af sangiovese og dermed mindre saft at lave rosé af, brugte vi ca. 30% Cabernet Sauvignon. Det har vi før drøftet som en spændende mulighed, men i 2016 skete det altså. Og det er både Lorenzo og jeg såmænd rigtig godt tilfredse med, siger Bent Hargaard. Det har givet vinen lidt mindre kant men til gengæld lidt mere fylde.

Nu kan sommeren godt komme an, for Lorenzo har igen lavet en meget smagfuld rosé. I kan godt glæde jer fortsætter Bent.

Nyt samarbejde

I de sidste dage af januar var Bent Hargaard på verdens ledende vinmesse indenfor økologiske vine. Messen var i år flyttet til Marseille, og det gav plads til endnu flere bønder. Over 900 var repræsenterede. Bent Hargaard havde lavet aftale om et møde med de vinhuse, som man allerede handler med, så de kunne få styr på det kommende års priser, smage nye årgang og i det hele taget få afstemt hinandens forventninger. Og så var de naturligvis også på udkig efter helt bestemte vine og områder. Et af deres store ønsker var at finde et godt østrigske hus med nogle lidt sprøde hvidvine - og det lykkedes...

Det blev det østrigske hus Mehofer, der faktisk har været i familiens eje i 300 år. Huset er beliggende i Niederösterreich, og der har været produceret økologisk siden 1992.

Stephan og hele holdet bag Mehofer har egentlig et ret flot og varieret udvalg.

Men deres stolthed er den sprøde riesling og naturligvis den klassiske Grüner Veltliner. Det er hvidvine, som Bent Hargaard glæder sig vildt til at præsentere.

Grüner Veltliner er en frisk, frugtrig vin med en tilpas syre. Bent fortæller at han smagte de to sidste årgange og har gerne ventet på, at 2016 blev tappet. Det er sket og vinen er landet på lageret på Thyholm.