Borgermøde om Thyholm og Struers naturværdier
07-03-2017 12:00
Borgermøde om Thyholm og Struers naturværdier

Struer kommune er havnet i bunden af listen over kommunernes naturværdi. Hør hvordan den 9. marts i Folkets Hus.

Struer er havnet i bunden af listen over kommunernes naturværdi. Undersøgelsen har affødt stor debat og giver nu anledning til et borgermøde i Folkets Hus i Struer torsdag den 9. marts, hvor folkene bag vil forklare om undersøgelsen og gøre interesserede borgere klogere på, hvordan Struer er endt i bunden – og hvordan vi sammen kan forbedre placeringen.

Hvad er et naturkapitalindeks? Hvad vil det sige, at naturen er fattig? Betyder et lavt naturkapitalindeks, at vi ingen natur har i Struer Kommune? Og hvordan kan det være, at naturværdien i flere københavnske kommuner langt overgår Struers ifølge undersøgelsen?

Dette er nogle af de spørgsmål, naturinteresserede borgere i Struer Kommune har stillet sig selv, siden Danmarks Naturfredningsforening og Aarhus Universitet i januar offentliggjorde en undersøgelse, der placerede Struer i bunden af landets kommuner målt på naturens værdi.

Mød folkene bag undersøgelsen
På torsdag den 9. marts kl. 17-19 bliver der mulighed for at få svar på spørgsmål om undersøgelsen og den lokale natur ved et åbent borgermøde i Folkets Hus i Struer.

Mødet er sat i værk af Danmarks Naturfredningsforening og Struer Kommune og på mødet deltager bl.a. Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident i naturfredningsforeningen, seniorforsker Rasmus Ejrnæs, som vil forklare om undersøgelsens tilbliven, samt borgmester Mads Jakobsen.

Fagfolk fra både naturfredningsforeningen og kommunen vil på mødet fortælle om naturkapitalindekset, hvorfor Struer Kommunes herlighedsværdier ikke slår mere igennem i undersøgelsen, samt hvad der allerede bliver gjort for den bevaringsværdige natur i kommunen. Og ikke mindst hvordan vi i fremtiden kan gøre lokale naturværdier mere synlige og målbare.  

Samskabelse om unik natur
Struer Kommune arbejder allerede med flere samskabelsesprojekter i naturen under overskriften ”God natur skaber vi sammen”. Blandt andet i Hellerød Kær på Thyholm, hvor et samarbejde mellem frivillige, lodsejere og kommunen sikrer optimale betingelser for biodiversiteten i det unikke rigkær.

Men selvom flere områder i kommunen er hjemsted for sjældne arter, er Struer altså kommet ud af undersøgelsen på en sidsteplads.

Så kom til borgermøde på torsdag i Folkets Hus, hvor du kan blive klogere på, hvordan naturens værdi overhovedet kan måles, og hvad det kan betyde for hvordan vi arbejder med den.