Dansk-svensk kunstudstilling på Mississippi
02-08-2016 14:00

Dansk-svensk kunstudstilling på Mississippi

Fredag den 5. august har Mississippi fernisering kl. 16.00-18.00 på kunstudstillingen med den dansk-svenske kunstgruppe ”Variablerne”, der består af 12 kunstnere. Udstillingen kører frem til søndag den 4. september. I hele udstillingsperioden er der åben fredag, lørdag og søndag kl. 13.30-17.00.

Udstillingen har lokal islæt, da to fra gruppen er bosiddende i Humlum, nemlig ægteparret Birgit og Niels Steen Sørensen. Niels Steen har tidligere udstillet hos Mississippi, mens Birgit udstiller første gang hos Mississippi.

De øvrige kunstnere kommer fra Ålborg, Sjælland, København og Sverige. Kunstgruppen er på 12 medlemmer og de udfolder sig hovedsagelig indenfor billedkunst og skulpturer.

Følgende kunstnere udstiller:

Anna Davies, billedkunst

Birgit Sørensen, billedkunst

Elsebeth Bie Tüxen, billedkunst

Flemming Holmgren, skulptur

Lene Kjeldsen, collage

Lis Engel, billedkunst

Mia Engstrøm, billedkunst

Michael Behrend Hansen, skulptur

Niels Steen Sørensen, billedkunst

Rikke Heinecke, billedkunst

Aase Lind, billedkunst

Åke Törnkvist, billedkunst og skulptur

Hvem er Variablerne?

VARIABLERNE er en kunstnergruppe, som er sammensat ud fra ønsket om at sætte fokus på kunstens mangfoldighed.

Vi ønsker at udforske kunstens muligheder til gensidig inspiration i gruppen og udadtil i form af fælles udstillingsaktiviteter. Gruppens medlemmer arbejder såvel figurativt som nonfigurativt og har deltaget i censurerede såvel som u-censurerede udstillinger fra Sverige i nord til Frankrig, Italien og Spanien i syd.

Kunstens mangfoldighed

Hos VARIABLERNE mødes det kendte og det ukendte i en strøm af udtryksmuligheder.

Når et kunstværk opleves som godt, siger vi somme tider ”at det drager os” eller ”at det bevæger os” – det får os til at se en gang mere. Det er kunstens særlige udfordring at arbejde med sensitivitet og variationer, der gør en forskel.

Både sensitivitet og variationer udfordrer selve betydningen af kunsten. Et kunstværk er unikt, og når det skaber bevægelse og vækker en følelse af ”en forskel der gør en forskel”, ja så berører det unikke ikke blot den enkelte, men også fællesskabet.

Hver enkelt af os har brug for at være i bevægelse, at møde mange forskelle og at lære at variabler er muligheder. Variabler er ikke bare uendelige i sig selv, men når vi møder forskelle, der får os til at stoppe op og bevæges, så beriges vi. Kunsten udforsker de unikke variationer. Variationer der kan få os til at forundres, og som kan åbne os for nye oplevelser, der skaber bevægelse og udvikling - både for den enkelte og i gruppens dynamik som helhed – for udøveren og beskueren.

Forskelle handler ikke bare om forskellighed i ydre faktuelle ting som alder, kultur, nationalitet og køn, men i høj grad også om at kunne være lydhør for mange forskellige slags udtryk i livets og kunstens landskaber. Det at møde noget, der er anderledes end det, man plejer, er ofte en magisk nøgle til oplevelse og udvikling.

En kort præsentation af de forskellige kunstnere fra Variablerne:


Rikke Heinecke

Krukkens hemmelige liv, skabt af jord og ild, alle størrelser og former, med eller uden indehold: Fascinerende!  Og bygningselementer, f.eks. broen som forbindelsesled mellem to verdener - dette er de motiver, som hun for tiden arbejder med. Desuden udforskes lerets og papirets muligheder i relieffer og skulpturer.

 


Elsebeth Bie Tüxen
Sammenligner maleprocessen med at ligge på græsset, betragte skyerne og se, hvordan figurer og former udvikler sig - farver, fantasi og livsglæde.

 

Anna Dawids

Svensk/dansk kunstner med stærke rødder i det franske. Udstråler humor og fantasi.  Man får lyst til at gå på opdagelse for at finde hendes historier.
Næste solo-udstilling: Galerie Art 12, Uzès, Frankrig i november 2015.

 

Åse Lind
Henter især inspiration fra naturen og bruger dels de blide nordiske nuancer, dels de kraftige sydlandske farver. Foretrukne medier er akryl og olie.

 

Michael Behrend Hansen
Michael Behrend Hansen har en kunstners sjæl og en kunstners behov for at udtrykke sig gennem det skabende arbejde, han viser gennem sin kunst, hvor ens vi i bund og grund er - ens, men endog med så forskellige behov, forudsætninger og muligheder - han udtrykker sig helst gennem sine skulpturer i bronze og granit.

 

Flemming Holmgreen

Arbejder fortrinsvis med landskab og by motiver - kontemplationen af lysbrud over landskabet eller den koloristiske sammensmeltning af by og det omgivende landskab.

 

Niels Steen Sørensen
Kraftfuld kunstner fra Struer med mange udstillinger i ind- og udland.
Abstrakte skildringer af verden i dag.

 

Lene Kjeldsen
Det er lysten der driver værket. Når hun skaber kunst, er det processen, som bestemmer resultatet.

 

Birgit Sørensen
I hendes fantasiverden lever der sjove dyr, som også besidder menneskelige egenskaber som venskab, hjælpsomhed, kærlighed, nysgerrighed, men også misundelse og arrogance. Sku ikke hunden på hårene, siger man, og der findes ulve i fåreklæder. Hvilket dyr er du?

 

Åke Törnqvist

Svensk kunstner, som i højt tempo maler det, som lige nu dukker op i bevidstheden. Har igennem årene haft cirka 50 separatudstillinger i ind- og udland, senest soludstilling i Rom i foråret 2015.

 

Mia Engstrøm
Betegner sine malerier som "feminine landskaber". Tiltrækkes af modsætninger og udforsker ofte kontraster i temaer, farver og lys.

 

Lis Engel

Har altid tegnet og malet og udstillede første gang som 12 årig inviteret af den bornholmske kunsthandler Niels Peter Kofoed. Hun er inspireret af bevægelse, musik, kunst, naturen og er især optaget af billedet som poetisk og forvandlende kraft. Seneste udstillinger er soloudstilling i galleri Marziart Hamburg dec-jan 2014-15, og censurerede gruppeudstillinger i Dante’s House Museum Firenze 2015, Den anden Internationale Kunst Bienniale i Palermo 2015, Paris, Salon Gustave Eiffel”- La Grande Exposition Universelle 2014, Italian Biennale of Creativity 2014 og  Monreale Museum of Contemporary Art 2014