Jegindø får besøg af LIFE BOATS
13-07-2016 14:00
Jegindø får besøg af LIFE BOATS

Life Boats er en sejlende kunstinstallation skabt af den norskfødte kunstner Marit Benthe Norheim. De tre skulpturbåde er lavet i beton og formet som kvindefigurer med hver sin identitet og last med tilhørende fortælling. Én er ladet med LÆNGSEL, én med LIV og den sidste med MINDER.

Life Boats er tre markante ambassadører for Aarhus 2017 Europæisk Kulturhovedstad, som Struer Kommune også deltager aktivt i sammen med de øvrige 18 kommuner i Region Midt. Det er som forsmag på, hvad der blandt andet kan være i vente til næste års Kulturhovedstadsår, at Life Boats lægger vejen forbi Jegindø – og Struer Havne fra torsdag den 14. juli til fredag den 22. juli.

Programmet for dagene i Struer vil være med fokus på ’Livet ved Jegindø – og Struer Havne. ”Life Boats besøget giver turister og borgere god anledning til at kigge ned til vores dejlige havneområder og forhåbentlig stoppe op og nyde havnelivet med alle dets aktører”, siger projektkoordinator for Struers involvering i Aarhus 2017 Europæisk Kulturhovedstadsår projektet, som også glæder sig over, at både Jegindø – og Struer Havn får besøg.

Jegindø Havn 
Torsdag den 14. juli anløber de tre Life Boats først Jegindø Havn ved ca. 13-tiden. De vil blive taget godt imod og der vil være mulighed for at komme ombord og besigtige de tre skulpturbåde og høre mere om projektet helt frem til kl. 18.00, hvor frivillige fra Aarhus 2017 vil være til stede på havnen. Den lokale fiske- og muslingeexportør Johs Jensen servere muslinger fra kl. 15 og formand for Æ Fywerhus Anders Jensen giver en guidet rundvisning kl. 17.00 – ALT sammen Gratis.

Struer Havn
Fredag den 15. juli sejler der tre skulpturbåde mod Struer kl. 12.00, hvis vejret er til det. Følg med i bilen, se de nøjagtige sejltider i programmet på www.struer.dk. Der tages forbehold for ændringer pga. vejrlig. Ca. kl. 14.30 anløber Life Boats Struer Havn, hvor viceborgmester Martin Hulgaard tager imod, sammen med Venøsund og Nordvestjysk Fjordkultur. Life Boats ligger til kaj ved Promenadekjen og vil blive liggende indtil fredag den 22. juli, hvor de sejler mod Lemvig.

Alle dage vil der være mulighed for at komme ombord på de tre skulpturbåde, lørdag kan du komme med ud at sejle og se Struer fra fjordsiden med Venøsund, søndag holder Marilyn Annes venner åbent skib, tirsdag inviterer Nordvestjysk Fjordkultur på ’Dameture’, ligesom du kan lægge vejen forbi fjordkulturens værksteder, hvor der arbejdes på bådene, torsdag morgen. Onsdag aften kl. 17.30 får vi besøg af den norskfødte kunstner Marit Benthe Norheim, som er kvinden bag Life Boats. Det gratis foredrag holdes på Restaurant Ved Fjorden og kræver ingen tilmelding. Foredrag, sejlture, åbne skib og – både er GRATIS aktiviteter.

”En stor tak skal lyde til maritim chef Søren Adsersen og havnefoged Erik Falsig Laurberg fra hhv. Struer- og Jegindø Havne samt Tambohus Kro, Æ SKipperhus Æ Fywerhus, Johs Jensen, Venøsund Færgelaug, Nordvestjysk Fjordkultur, Marylin Annes venner, Restaurant Ved Fjorden og Humlum Camping, der alle har bidraget til besøget”, siger projektkoordinator Trine Stegsted Mosegaard, der slutter af med ”og vi glæder os meget til at få besøg”.