Struer kommune skal have ny kommunaldirektør
09-06-2016 22:00

Struer kommune skal have

ny kommunaldirektør

Kommunaldirektør i Struer Kommune, Claus Damgaard, har meddelt Struer Byråds Økonomi- og Arbejdsmarkedsudvalg, at han ikke ønsker sin ansættelse forlænget, når kontrakten udløber den 31. december i år.

”Jeg vil se tilbage på en lykkelig tid med et fantastisk godt samarbejde med dedikerede og engagerede ledere og medarbejdere, der vil kommunen og dens borgere. Det samme har jeg også oplevet hos politikerne i kommunen trods svære beslutninger med løbende tilpasninger og omstillinger,” siger kommunaldirektøren.

Claus Damgaard tiltrådte stillingen den 1. april 2008. Han mener, at 1. januar 2017 er det optimale tidspunkt at starte for en ny kommunaldirektør, der med et år til næste byrådsperiode – og i samarbejde med et erfarent byråd – har god tid til at komme ind i opgaverne. Bl.a. skal afløserne for de to afgående direktører, Jørgen Jensen og Kjeld Berthelsen, ansættes.

Overlader en veldrevet kommune

Formand for Økonomi- og Arbejdsmarkedsudvalget, borgmester Mads Jakobsen (V), er enige med byrådet og Claus Damgaard om fratrædelsen.

”Claus har ydet en stor og loyal indsats for Struer Kommune de sidste godt otte år, og jeg ser frem til at samarbejde med ham resten af året. Jeg vil især takke ham for at være driver for vores turisme via Enjoy Limfjorden og dannelsen af Business Park Struer. Til sin efterfølger overlader han en veldrevet kommune med styr på budgetterne og en solid kassebeholdning,” siger Mads Jakobsen.

På udvalgsmødet den 14. juni starter Mads Jakobsen og de øvrige udvalgsmedlemmer processen med at finde en ny kommunaldirektør.

En aktiv fremtid

I den umiddelbare fremtid skal Claus Damgaard bl.a. være med til arbejdet med Købstadsjubilæet 2017, den aktuelle budgetproces samt arbejdet med at realisere strategien ”Nu lægger vi sporene til fremtiden sammen”, som bl.a. medførte Folkemødet i Siloen og skal resultere i vedtagelsen af nye, overordnede politikker for Struer Kommune.

I sit personlige liv ser kommunaldirektøren frem til nye udfordringer. ”Fratrædelsen har såmænd ligget klart i kortene, siden byrådet forlængede min oprindelige kontrakt. Jeg synes imidlertid ikke, jeg er færdig på arbejdsmarkedet, og har længe haft lyst til at prøve noget nyt, så de muligheder vil jeg afsøge efter nytår,” siger Claus Damgaard.