Flere end 1000 engagerede borgere lagde de første spor til fremtidens Struer Kommune
03-06-2016 16:00

Flere end 1000 engagerede borgere lagde de første spor til fremtidens Struer Kommune

Da Venøsundfærgen med korsangere lagde til ved den solbeskinnede DLG-silo på Østkajen i Struer og madboderne åbnede, lød startskuddet til Struers Folkemøde i Siloen.

”Hvordan skaber vi sammen det gode liv i en lille, stærk og selvstændig kommune?” var det overordnede spørgsmål for Folkemødet.

Flere end 1000 borgere var forbi for at deltage i debatterne og dialogen med de 19 forskellige boder, der alle viste eksempler på den mangfoldige, lokale samskabelse.

Lokalsamfundet var bredt repræsenteret, da Folkemødet om samskabelse løb af stablen torsdag den 2. juni på havnen i Struer. Debatlysten var stor og ideerne mange og varierede. Borgerne kom også for at høre musik og spise lokale fødevarer uden for siloen i det dejlige vejr.

Gamle stemmebokse var i dagens anledning indrettet som idébokse, der skulle sikre at de ideer og den foretagsomhed, der kom ud af Folkemødet, blev samlet og gemt til videre brug og de næste skridt i byrådets strategi ”Nu lægger vi sporene til fremtiden sammen”.

Kort vej fra idé til handling

Borgmester Mads Jakobsen (V) og resten af Struer Byråd var på Folkemødet som værter og deltog i snakken i de mange boder og i den livlige debat overalt i siloen og udenfor.

”I Struer har vi den styrke, at kommunen ikke er større, end at det enkelte menneske kan gøre en forskel, og vejen fra idé til handling er meget kort. Så de nye velfærdsløsninger, vi har behov for, kan vi hurtigt få skabt, hvis alle gode kræfter bidrager” sagde Mads Jakobsen efter Folkemødet.

Han glædede sig til at se nærmere på de mange ideer, der kom ind i løbet af dagen, og sammen med byrådet tage de næste skridt i strategien ”Nu lægger vi sporene til fremtiden sammen”.

”Jeg vil gerne sige en stor tak til alle medarbejdere og frivillige, der har fået Folkemødet til at ske, og alle borgerne, der har været her og givet deres input til fremtidens Struer Kommune. Det arbejder vi videre med” sagde borgmesteren.

 

Første store skridt taget

19 boder, syv debatter, fem madboder, fire kor, en saxofonist og et presseteam af gymnasieelever var nogle af trækplastrene på Folkemødet, der foregik i og uden for den hvide silo, der for en dag blev fyldt med eksempler på samskabelses projekter, der skulle inspirere borgere og andre til at engagere og aktivt involvere sig.

Forude venter en gennemgang af de mange forslag og frivillige bidrag, borgerne afleverede. Og for at idéskabelsen ikke skal stoppe, kan opfindsomme og engagerede borgere fremover indsende deres samskabelsesideer til en kombineret idébank og ressourcebank på www.struer.dk/idekatalog.

Med Folkemødet er de første skridt taget i dialogen med lokalsamfundet, og der er kommet input til byrådet, som dermed i samspil med alle interesserede parter kan tage de næste skridt i strategien ”Nu lægger vi sporene til fremtiden”.

Strategien er i øvrigt blevet tegnet som en lille, informativ film, som du kan se her: http://www.struer.dk/nyhedsdetaljer/2626/se-tegnefilmen-omsamskabelse-i-struer-kommune