Thyholm.dk har fået ny rubrik: STRØTANKER
04-02-2016 00:00

Thyholm.dk har fået ny rubrik:

STRØTANKER

Strøtanker bliver skrevet af Helga Hugdal Ødum, der bor i Søndbjerg og kommer fra Norge. Helga vil her præsentere sig selv.

Hvem er jeg ?
I Søndbjerg bor der nu en norsk dame på det femte år. "Har du sommerhuse her?" Spørger mange, eller "Er du her på ferie?" Nej, da. Vi bor her.

Og da jeg nu er blevet bedt om at dele nogle tanker med jeres læsere med jævne mellemrum, vil jeg præsentere mig selv og forklare, hvorfor vi opholder os lige her.

Min danske mand boede i Roskilde og jeg er fra Gudbrandsdalen, hvor jeg arbejdede som diakon og som hjælpepræst. Min mand føler stor forbindelse til Limfjorden og dette område.

Begge hans forældre kom fra Thisted, og han har mange af hans bedste barndomsminder derfra og han har stadig familie i Snedsted og Thisted.

Så vi ville forsøge at finde et overkommelig hus på landet og det skulle være i nærheden af ​​Limfjorden. Så nu har vi 1.3 km til fjorden, 10 meter til Søndbjerg kirke. Eller rettere, vores grund støder op til kirkemuren. Vi trives i vores gamle, lille hus i Ballevej.

Jeg er trønder, som vi siger i Norge. Det vil sige, at jeg kommer fra området omkring Trondheim. Min far var lærer, og jeg voksede op på flere mindre steder. Det kan have hjulpet, at jeg som voksen har levet med "løse teltpløkker". For at gøre en lang historie kort. Jeg har boet både i Kenya og Spanien. Jeg har tre voksne døtre og fem børnebørn. Det var en datters helbred, der bragte os til Spanien og et norske gymnasium dér. Selv arbejdede jeg en del i Sømandskirke i løbet af de fire år i syd.

Senere har jeg været diakon og præstevikar i Lofoten og Sel i Gudbrandsdalen. Jeg er uddannelse cand. mag., men jeg har undervist minimalt. Først var jeg husmor med børn, og senere var det arbejdet i kristne organisationer i ind- og udland. Jeg har "altid" skrevet og har haft min egen rubrik i flere lokale aviser i 25 år. Inden sommer udkommer min fjerde bog i Norge.

Jeg er et udpræget udendørs menneske, så måske der er nogle, der får en aha oplevelse nu: "Den runde, munter (håber jeg), kortklippede dame, som sad uden for og læse / strikket / skrev i januar og februar ... Var det hende? Ja, det var nok mig. Eller en som lignede mig på mange måder. Havde hendes tøj mange farver (fra genbrug), så var det bestemt mig.

Tak for opfordringen!

Helga Hugdal Ødum

Du kan læse første indlæg her