Frivilligfamilier for flygtninge på Thyholm
20-12-2015 15:00

 

Frivilligfamilier for
flygtninge på Thyholm

Efter privat initiativ er der nu startet en gruppe af frivillige thyholmere, der vil hjælpe med at tage imod de flygtninge, som allerede er kommet til Thyholm, og som kommer i fremtiden.

I november mødtes cirka 20 personer på Hvidbjerg Skole, hvor blandt andet en repræsentant fra Dansk Flygtninge Hjælp fortalte om baggrunden for frivillig-grupperne og hvilke behov flygtningene har. Det var svært ikke at blive grebet af den umiddelbare forskel mellem tilbuddet, flygtningene har fra det offentlige og det behov de kommer herop med. Der er så mange ”lav-praktiske” ting, flygtningene står overfor, når de ankommer til et helt nyt sted. Det kan være – hvor er butikkerne, skole, børnehave, fritidsaktiviteter, transportmuligheder, sprogskole, hjælp til kontakt med det offentlige, cykelundervisning, jobsøgning, o.s.v.

Vi er en gruppe på tre, som danner styregruppen for frivilligfamilierne i Thyholm. Formanden er Marianna Brogaard, den øvrige gruppe er Mona Vestergaard og Calle Schmidt.

Vi har haft det første møde med Struer Kommunes Integrations afdeling, hvor vi fik en god introduktion til kommunes arbejde og tilbud med flygtningene. Det står helt klart, at vi vil tage imod en del flygtninge i Thyholm, så vi ser gerne flere frivillige til at give vore nye medborgere en god start her. Har det din interesse, skal du endelig tage kontakt med en fra styregruppen.

Mona Vestergaard      Tlf. 26178191
Calle Schmidt             Tlf. 97879515
Marianna Brogaard    Tlf. 23341488

Vh Marianna Brogaard