To kendte bysbørn bliver ordstyrere for informationsmøderne i Hvidbjerg og Struer
03-11-2015 10:00

To kendte bysbørn bliver
ordstyrere for informationsmøderne i Hvidbjerg og Struer

De voksede op i Struer og føler fortsat en tilknytning til området. Nu besøger de hjemstavnen for at styre debatten på de to offentlige informationsmøder, Struer Kommune afholder op til folkeafstemningen om kommunesammenlægning.

Når Midtpunktet i Hvidbjerg på Thyholm den 10. november 2015 åbner dørene for det første af to informationsmøder, hvor borgerne kan blive klogere på, om de skal stemme ja eller nej til kommunesammenlægning, bliver det med kommunikationsdirektør og kommende chefredaktør Hans Krabbe som ordstyrer for debatten på mødet.

Når Folkets Hus ugen efter - den 16. november 2015 – lægger sal til det andet og sidste informationsmøde, bliver det med sikkerhedsrådgiver og tidligere chefpolitiinspektør Kai Vittrup som ordstyrer.

Følger udviklingen i Nordvestjylland tæt

Hans Krabbe er vokset op i Struer og tog journalisteksamen i Aarhus i 1993, hvorefter han via bl.a. Danmarks Radio kom til Dagbladet Holstebro, Struer og Lemvig som chefredaktør. Siden skiftede han til en stilling som kommunikationsdirektør i FC Midtjylland, som han netop har opsagt for at vende tilbage til dagspressen som chefredaktør på Midtjyllands Avis. Privat har han familie i både Struer og Holstebro og tilbringer en del tid i familiens sommerhus på Sunddraget på det sydlige Thyholm. Det bliver altså en erfaren kommunikator med godt kendskab til det lokale politiske landskab, der kommer til Hvidbjerg for at styre debatten og indhente spørgsmål fra publikum.

”Jeg glæder mig rigtig meget. Man kan tage en dreng ud af Nordvestjylland, men man kan ikke tage Nordvestjylland ud af drengen. Så jeg følger selvfølgelig med i den udvikling, som min hjemstavn undergår og jeg ser nogle spændende perspektiver for området, som jeg glæder mig til at få vendt i debatten,” siger Hans Krabbe og fortsætter: ”Jeg forventer en engageret debat og en dynamisk aften, hvor synspunkter virkelig brydes og vi får tændt det lange lys og snakket om Nordvestjylland, hvordan man får skabt de bedste betingelser for at bo her. Om det er som selvstændig kommune eller sammenlagt. Jeg håber vi får kvalificeret den debat”.

Fra Tårngade til Afghanistan og til Struer igen

Kai Vittrup, som styrer debatten i Folkets Hus den 16. november 2015, voksede op i Struer og boede i Tårngade, indtil han flyttede til København som 20-årig. Blandt andet tjente han lommepenge ved at spille kontrabas i et orkester til baller i netop det daværende Folkets Hus. Siden er han blevet en af landets mest kendte politifolk som chefpolitiinspektør og har desuden haft en række internationale sikkerhedsjobs, hvorfor han har været udsendt til en række af verdens brændpunkter, bl.a. Afghanistan, Ukraine, Kosovo og Sudan.

Kai Vittrup, der nu arbejder som sikkerhedsrådgiver, glæder sig til at besøge barndomsbyen og bruge sine erfaringer med både ledelse og kommunikation til at kvalificere debatten om kommunesammenlægning eller ej.

”Jeg har sommerhus ved vestkysten og er med mellemrum kommet i byen. Jeg synes det er en spændende situation, Struer står i, og så er det flot for demokratiet, at der bliver afholdt et offentligt møde, hvor borgerne kan komme med holdninger og synspunkter, og at politikerne vil spørge folket om sammenlægningen. Det vil jeg gerne være med til,” siger Kai Vittrup, og fortsætter: ”Jeg forventer at borgerne vil sige deres mening og jeg vil sørge for, at de siger den klart og får klare svar. Fremtiden bygger på forventninger og hvorvidt det vil gå sådan er jo en trossag på begge sider. Så jeg ser frem til at spørge ’hvorfor’ man tror noget bestemt og på den måde få luftet nogle gode synspunkter.”

Baggrund, informationsmøder og folkeafstemning

Byrådene i Struer og Holstebro Kommune har besluttet, at vælgerne i de to kommuner skal spørges, om de vil lægge sig sammen til én kommune. I den forbindelse indbyder Struer Kommune til to informationsmøder, hvor alle er velkomne, og hvor det altså bliver Hans Krabbe og Kai Vittrup, der styrer debatternes gang.

Informationsmøderne finder sted i

Hvidbjerg tirsdag d. 10. november fra kl. 19.00 i Midtpunktet Thyholm, Rughavevej 5, 7790 Thyholm, og i

Struer mandag d. 16. november fra kl. 19.00 i Folkets Hus, Tegltorvet 2, 7600 Struer.

Hvert møde vil blive indledt med et oplæg om baggrunden for afstemningen, hvorefter et panel af politikere fra Struer Byråd, der repræsenterer både ja- og nej-siden, vil debattere fordele og ulemper ved en sammenlægning.

Panelet kommer på begge møder til at bestå af borgmester Mads Jakobsen (V), Niels Viggo Lynghøj (S), John Christoffersen (S), Martin Hulgaard (C), Kjeld Graversgård (C), Anna Marie Brix Poulsen (O) og Grethe Hestbech (F).

Publikum vil få mulighed for at stille spørgsmål direkte til politikerne.

På hjemmesiden www.struer.dk/fusion har Struer Kommune samlet baggrundsinformation om spørgsmålet om kommunesammenlægning, som den interesserede kan orientere sig i.