Enjoy Limfjorden udvider med Morsø Kommune
23-10-2015 13:00

Enjoy Limfjorden udvider med Morsø Kommune

Enjoy Limfjordens bestræbelser på at arbejde for øget turisme og arbejdspladser i Limfjordslandet oplever stadig en positiv udvikling.

Danmarks hidtil syvende største destination, målt på overnatninger (1.922.000), udvider nu partnerskabet med Morsø Kommune og indbefatter hermed de seks kommuner Morsø, Skive, Lemvig, Struer, Holstebro og Viborg.

Formanden for Enjoy Limfjorden, kommunaldirektør i Struer, Claus Damgaard siger:

”Vi er stolte over og glade for, at Morsø Kommune nu melder sig ind i Enjoy Limfjorden, og vi ser frem til at fortsætte den positive udvikling. Morsø Kommune har rigtig meget at byde på turismemæssigt, bl.a. andet det turismemæssige fyrtårn Jesperhus Feriepark, de mange naturskønne oplevelser, cykeloplevelserne og ikke mindst Danmarks skaldyrshovedstad Nykøbing Mors.”

Morsø Kommune bliver øjeblikkelig en del af partnerskabet. Det kommer kommunens mange turismeaktører til gode, da de nu får mulighed for at deltage i Enjoy Limfjordens uddannelsestiltag samt de planlagte markedsføringskampagner i 2016, hvor en stor fælles kampagne iværksættes på det tyske, norske og danske marked. Desuden kan virksomhederne i Morsø Kommune også begynde at benytte den fælles bookingportal til at afsætte deres produkter hos Enjoy Limfjorden, og kommunen vil indgå i VisitDenmarks destinationsrapporter med detaljeret viden og analyser om turismen i området.

Morsø Kommunes formand for Beskæftigelses- & Erhvervsudvalget Ellen Philipsen Dahl udtaler:

”Vi glæder os over at blive en del af Enjoy Limfjorden, og vi ser frem til at arbejde i et tværkommunalt partnerskab, hvor vi kan stå sammen om udviklingen af turismen ved og omkring Limfjorden, som Morsø Kommune er betydelig del af. Vi er overbeviste om, at vores virksomheder og attraktioner vil opnå øget synlighed på den nationale og internationale scene, og at partnerskabet vil bidrage til flere gæster og turister på vores skønne ø – og dermed også til flere arbejdspladser”

Morsø Kommune er samtidig den første kommune i Region Nordjylland, som indtræder i Enjoy Limfjorden. De fem andre kommuner er en del af Region Midtjylland. Lederen af Enjoy Limfjorden, Peter Emsenhuber Graversen, ser dette som udtryk for en fremsynet måde at anskue turismedestinationer på:

”I Enjoy Limfjorden ser vi ikke på kommune- og regionsgrænser som en restriktion, ligesom vores gæster og turister heller ikke gør, når de besøger vores områder. Vi ønsker at markedsføre og udvikle turismen i limfjordslandet, og det er virkelig godt, at Enjoy Limfjorden nu også er tværregionalt med Morsø Kommunes indtræden”

Enjoy Limfjorden har som målsætning at bidrage til en årlig vækst i turismen som ligger 1 % over landsgennemsnittet (måles i overnatninger). Enjoy Limfjorden skal understøtte og fremme udviklingen i Limfjordslandet og markedsføre partnerkommunernes turismeprodukter for danske og udenlandske gæster.

Turismen spiller en vigtig rolle i det danske samfund, da forbruget hos turister skaber omsætning og beskæftigelse i en lang række erhverv. Det gælder også udenfor de erhverv, som man normalt forbinder med turismen ifølge VisitDenmark. Ferie- og forretningsrejsende bruger ikke kun penge på overnatninger og restaurantbesøg, men også på shopping, oplevelser og meget andet. VisitDenmarks beregninger viser, at turismen er med til at skabe beskæftigelse for knap 111.500 fuldtidsansatte rundt omkring i landet, og det er med til at gøre turisterhvervet til et af de helt store erhverv i Danmark (VisitDenmark, 2015).