Ny hjemmeside skal hjælpe ældre ud af ensomheden
20-10-2015 10:00

Ny hjemmeside skal hjælpe ældre ud af ensomheden

Struer Kommune har modtaget 50.000 kr. fra Socialministeriet til en hjemmeside, der samler en række aktiviteter til ældre i Struer Kommune. Målet er at hjælpe ensomme ældre med at få mere kontakt til omverdenen.

En udflugt med Ældresagen, et kursus på Struer Billedskole eller et besøg af en spiseven – det er blot nogle af de tilbud, der er at finde på en ny hjemmeside fra Struer Kommune, som Socialministeriet har støttet med 50.000 kr.

Med den nye hjemmeside er det nemt at finde gode tilbud til seniorer i kommunen – tilbud, der kan være med til at afhjælpe ensomhed. Hjemmesiden kan bruges både af de ældre selv, deres pårørende og de ansatte i Struer Kommune, der arbejder med ældre og som ser et behov for aktiviteter i de ældres hverdag.

- Jeg er glad for, at Socialministeriet har støttet den nye hjemmeside, for vi har manglet et sted, der giver overblik over tilbud til de ældre. Vi ved, at der desværre er mange ældre, der føler sig ensomme, og det er hverken godt for helbredet eller livskvaliteten, siger socialudvalgsformand Lene Houe.

Hun har blandt andet bidt mærke i forskning fra Ensommes Gamle Værn, der viser ensomhed er direkte skadeligt for helbredet – at være ensom kan være lige så skadeligt for helbredet som at ryge 15 cigaretter om dagen.

Ensomhed har flere uheldige konsekvenser. Det påvirker ofte søvnen – måske sover man for meget, eller man sover for lidt. Det kan også gå ud over appetitten, så man spiser for lidt og bliver underernæret, ligesom ensomme ældre også oftere bliver indlagt og behøver hjælp fra det offentlige.

- Vi vil gerne være med til at forebygge indlæggelser blandt ensomme ældre. Derfor tror jeg, at hjemmesiden bliver et rigtig godt arbejdsredskab for personalet, der kommer ud til de ældre. Ofte er der jo behov for at kunne foreslå nogle helt konkrete tilbud, så de ældre kan komme ud blandt andre og få flere gode oplevelser i dagligdagen og på den måde undgå ensomheden, siger chef for Sundhed og Omsorg i Struer Kommune, Lars Olesen.

Den nye hjemmeside har adressen seniorliv.struer.dk

Hvis borgere eller foreninger har forslag til flere aktiviteter til hjemmesiden, er de meget velkomne til at kontakte Struer Kommune på webmaster@struer.dk