Ældrecenter Solvang har fået del i stor arv
08-10-2015 10:00

Ældrecenter Solvang

har fået del i stor arv

Ældrecentret Solvang på Thyholm har fået testamenteret 405.107,94 kr. fra en tidligere beboer.

Pengene kommer fra Jens Kristian Foged, der allerede i 2008 gav 500.000 kr. til ældrecentret arvefond til glæde og gavn for beboerne på Ældrecentret Solvang.

Jens Kristian Foged boede de sidste par år han levede på Solvang. Han var en nøjsom ungkarl, som havde levet af fiskeri. Ved sin død i januar i år testamenterede han 2/3 af sin arv til Kræftens bekæmpelse og 1/3 til Solvang.

- Vi er meget taknemmelige for arven. Pengene giver os mulighed for at tage på udflugter, holde fester og arrangere andre oplevelser for beboerne, som ikke kan betales via den daglige drift, fortæller leder af Ældrecentret Solvang Ruth Siersbæk.

Arvefonden har en bestyrelse, der består af både beboere, pårørende, ældrecentrets vennekreds, medarbejder og funktionsleder. Når fonden rummer mere end kr. 500.000, deltager en kommunalpolitiker også i bestyrelsesarbejdet.

Fonden holder to årlige møder. Ved næste møde i løbet af efteråret vil bestyrelsen tage stilling til de ønsker, der måtte være kommet fra beboere og personale og til, hvordan ældrecentret skal fejre arvegaven fra Jens Kristian Foged.