Universitetsstudrende på virksomhedsbesøg på Thyholm
19-08-2015 10:00

Universitetsstudrende på virksomhedsbesøg 
på Hvidbjerg Vinduet

Studerende fra Aarhus Universitet i Herning skal i september se nærmere på produktion og udvikling hos Hvidbjerg Vinduet på Thyholm

Aarhus Universitet Herning kommer igen i år på virksomhedsbesøg i Struer Kommune. I år besøger de studerende Hvidbjerg Vinduet på Thyholm fredag d. 4. september.

Virksomhedsbesøgene er en del af den samarbejdsaftale, som Struer Kommune har indgået med Aarhus Universitetet Herning. Målet er dels at fastholde flere studerende i det midt- og vestjyske, dels at skabe udviklingsaktiviteter for erhvervslivet til gavn for virksomheder og iværksættere.

Årets vært for de studerende, direktør i Thyholm Vinduet Claus Arberg, ser frem til besøget.

- Der bliver stillet mange krav til energi- og miljørigtige løsninger, hvis man vil være på toppen af markedet. Derfor er vi nødt til at have en skarp og opdateret viden og være i stand til at nytænke og udvikle nye produkter. Det vil højtuddannede netop kunne hjælpe os med, så vi ser frem til besøget af de unge, dynamiske studerende. Vi forventer, at de kan udfordrer os med spørgsmål og en moderne teoretisk tilgang til vores udfordringer, siger Claus Arberg.

Hos Aarhus Universitet Herning ser de også frem til virksomhedsbesøget på Thyholm.

- De studerende får med besøgene mulighed for at løse studierelevante opgaver i erhvervsvirksomheder, og vi har erfaring med, at kontakten ofte resulterer i ansættelser til gavn for såvel de studerende som erhvervsudviklingen generelt i lokalområderne, fortæller Anna Katrine Bruun, der er chefkonsulent hos Aarhus Universitet Herning.

Formanden for erhvervs- og turismeudvalget i Struer Kommune, Martin Hulgaard, ser virksomhedsbesøgene som en vigtig brik i arbejdet med at få den rette arbejdskraft til virksomhederne i Struer Kommune.

- Besøgene skal ses som en del af at vores indsats for, at virksomheder kan tiltrække kvalificeret og højtuddannet arbejdskraft. Det er med til at udvikle og fastholde virksomhederne her i området. Vi håber også, at vi får nye tilflyttere på sigt, samt en mulighed for at holde nogle af de uddannelsessøgende her i området, når de opdager, hvor mange spændende virksomheder, vi rent faktisk har, fortæller Martin Hulgaard.

Udover besøget i Struer Kommune, skal andre studerende fra Aarhus Universitet Herning besøge virksomheder i Holstebro og Ringkøbing-Skjern kommuner.