Hvidbjerg Skole går digitalt
11-06-2015 14:00

Hvidbjerg Skole går digitalt

Først fik alle eleverne i Stuer Kommunes folkeskoler computere – nu kan skolerne lægge bøgerne væk og gå over til digitale undervisningsmidler

Struer Kommune er en af de få kommuner i landet, hvor alle elever og lærere i folkeskolen har fået udleveret en computer. Nu tager Struer Kommune det næste skridt og omlægger store dele af undervisningen til digitale undervisningsmidler, så bøger og opgavehæfter snart bliver lagt på hylderne.

Med de digitale løsninger får skolerne adgang til et komplet sæt af digitale undervisningsmidler, der dækker alle fag.

- Vi har i forvejen været rigtig glade for, at eleverne har hver deres computer, de kan bruge i undervisningen. Nu giver vi også indholdssiden et stort løft. Lærerne i Struer Kommune vil få adgang til et væsentlig større udbud af undervisningsmaterialer, end det skolerne økonomisk kan præstere i dag. For stort set den samme pris bliver både omfanget og mangfoldigheden i fagenes indhold mangedoblet, fortæller leder af Parkskolen i Struer, Jesper Møller.

Skolerne vil i løbet af det kommende års tid kunne omlægge væsentlige dele af undervisningen. I første omgang vil eleverne blive undervist med både bøger og de nye digitale undervisningsmidler. Omlægningen sker gradvis for både lærere og elever, så tilvænningsprocessen bliver god for alle.

- Skolerne, børnene og lærerne har glædet sig meget til, at denne mulighed kunne blive til virkelighed, og nu er vi der! De digitale løsninger giver mulighed for at skræddersy undervisningen endnu bedre til den enkelte elev og de enkelte klasser, og det bliver et kæmpestort plus for både børn og skoler, siger Jesper Møller.

Struer Kommune har indgået en treårig VIP-aftale med Forlaget Alinea. Med den får skolerne adgang til alle forlagets digitale undervisningsmidler inklusiv alle de materialer, forlaget løbende udvikler.  

Det er politikerne i Struer Kommune, der sidste år besluttede at alle eleverne skulle have en computer, mens det er skolelederne, der har besluttet at indkøbe de digitale undervisningsmidler.