Mississippi klar med ny udstilling
12-05-2015 15:00

Mississippi klar med ny udstilling

Fredag den 8. Maj kl. 15,00 slår Mississippi dørene op til en ny udstilling – Mississippi’s nr. 3. Denne udstilling har vi valgt at kalde AFGHAN TALES.

Afghan Tales præsenterer en unik samling af det bedste inden for afghansk samtidsfotografi
med værker af mere end 20 afghanske fotografer, der arbejder med kunstfotografi, dokumentarisme og pressefotografi. At se Afghanistan gennem afghanske fotografers virke muliggør en sjældent intim tilstedeværelse i øjeblikke, processer og konflikter i både den offentlige og private sfære, og udforsker således betydningen af hverdagslivet og de betingelser, der er formative for dets strategier og hændelser. Udstillingen byder både på serier og enkeltstående fotografier af kraftfulde, poetiske og humoristiske kvaliteter, og præsenterer derved publikum for overraskende og tankevækkende aspekter i et mange facetteret land vi alle kender til, men kun de færreste af os ved ret meget om.

Udover fotoudstillingen kan vi præsentere 3 unge billedkunstnere. Det er Luise Faurholt, Lisbeth Gjørtz Fast og Bo Gorzelak Pedersen. Til denne udstilling af vi valgt at lade kunsthåndværket være repræsenteret ved trædrejer Arne Quistgaard.

Luise Faurholt kommer fra Århus og er bl. a. uddannet på Århus Kunstakademi og har udstillet på KP, KS, KE 2003-2205 og medlem af Prokk. Luise har malet en række malerier med figur i landskab til udstillingen.

Motiverne er hentet fra hendes personlige familiealbum. Karakteristisk for dem er, at de personer, der optræder i billederne, smelter visuelt ind i deres omgivelser, de bliver farve- og formmæssigt blot en lille del af billedfladens rum.
Det fotografiske forlæg forankrer malerierne i virkeligheden og det oplevede liv, men med en række maleriske greb forsøger hun at skabe sprækker i det logisk opbyggede billedrum. Og ikke mindst at fremhæve deres identitet som billeder.

Lisbeth Gjørtz Fast bor Ålborg og har lavet mange udsmykningsopgaver i Nordjylland. En meget spændende kunstner der udtrykker sin kunst med disse ord: Mine billeder startes med en streg, der udvikler sig, fabulerer rundt og fortsætter derefter i dramatiske bund-ter. Jeg tegner en streg og forundres over den verden der opstår, en verden jeg ikke vidste eksisterede - magasiner der til dagligt ikke er tilgængelige - åbnes.
 

Bo Gorzelak Pedersen, født 1971, er opvokset i Struer og er cand.mag. i idéhistorie og film- og tv-kundskab. Han har arbejdet som billedkunstner siden slutningen af 1990erne og har blandt andet udstillet i Danmark, England, Irland, USA og Serbien. Han arbejder som oftest i serier, og hans næste større projekt er en række malerier inspireret af den finsk-svenske digter Tua Forsströms værker.

Arne Kvistgaard er født i 1948 og bor i Holstebro. Arnes passion for trædrejning startede for flere år siden, men først da han gik på pension, fik han først rigtig begyndt med det, så i dag går alt hans tid nu går med at dreje.

Der er fernisering på denne spændende udstilling fredag den 8. maj kl. 15.00-17.00.