50 organisationer går sammen og skaber en dag mod ensomhed
21-04-2015 12:00

50 organisationer går sammen og skaber en dag mod ensomhed

Mississippi vil også gå med i projektet om afskaffelse af ensomhed. Så er der nogle som kunne tænke sig at møde andre mennesker og måske blive frivillig, så har vi kaffe på kanden fredag den 24. april kl. 13,00-17,00.

Ensomhed er den største trussel mod vores lykke. Det skal der gøres noget ved. Fredag den 24. april går flere end 50 organisationer, foreninger, skoler, kommuner og virksomheder sammen og skaber en dag mod ensomhed. En dag hvor de går forrest med nye initiativer, der skal bekæmpe ensomhed.

Nye tal viser at flere end 210.000* danskere ofte føler sig ensomme. Langvarig ensomhed er lige så skadelig som rygning. Men ensomhed kan bekæmpes. Fredag den 24. april opfordrer alle organisationer, foreninger, skoler, kommuner og virksomheder bag Folkebevægelsen mod Ensomhed danskerne til at kontakte deres nærmeste. Tag kontakt til familie (også dem langt ude), til venner (også dem fra dengang for længe siden), til din nabo, underbo, overbo uanset, hvor du bor, til sidemanden i bussen, damen foran i køen, til hvem end du er tæt på. Kampagnen skal få danskerne til at åbne op og tale mere med hinanden, for fælleskab er det bedste til at bekæmpe ensomhed. Det kræver ikke meget at hjælpe et andet menneske, så hvis vi alle gør en lille indsats i hverdagen, kan vi gøre en stor forskel sammen.

”Der er brug for at alle os, der arbejder for at bekæmpe ensomhed, går sammen om at sætte fokus på det tabu, som ensomhed er. Og at vi gør danskerne opmærksomme på, at vi sammen kan gøre en forskel, hvis vi inviterer flere ind i et fællesskab,” siger Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors – en del af Folkebevægelsen mod Ensomhed.

Nyt spil mod ensomhed

De flere end 50 organisationer, foreninger, skoler, kommuner og virksomheder i Folkebevægelsen mod Ensomhed arbejder hver især med at bekæmpe ensomhed - og nu går de forrest med nye initiativer, der skal bekæmpe ensomhed. Bl.a. er Ungdommens Røde Kors, Ventilen, Højskolerne og KFUM Spejderne gået sammen og har lavet ReachOut-kort, som består af fysiske og digitale kort med udfordringer som ”smil til alle, du møder i dag” eller ”meld dig ind i en hjælpeorganisation”.

”ReachOut-projektet skal sætte fokus på vigtigheden af at gøre noget i fællesskab med andre. Og netop fordi ensomhed er et tabu, er vi nød til at tænke i nye måder at bekæmpe den på,” siger Jakob Bonde Rasmussen, chefkonsulent hos Højskolerne – en del af Folkebevægelsen mod Ensomhed.

Folkebevægelsen mod Ensomhed

Flere end 50 organisationer, foreninger, skoler, kommuner og virksomheder er for første gang nogensinde gået sammen for at skabe Folkebevægelsen mod Ensomhed. Fælles for bevægelsens deltagere er en enighed om, at ensomhed er et problem, der skal gøres noget ved. Folkebevægelsen vil tale om ensomhed, så det ikke længere er tabuiseret og på hjemmesiden modensomhed.dk hjælpe folk med at mødes, så ensomheden brydes. Helt konkret er det bevægelsens ambition at halvere antallet af ensomme danskere inden 2020 (fra 212.000 danskere i 4. kvartal 2014 (svarende til 4,6%) til 106.000 i 2020).

Læs mere om Folkebevægelsen mod Ensomhed, og hvad du kan gøre for at bekæmpe ensomhed fredag den 24. april på modensomhed.dk