Påskeudstilling 2015
30-03-2015 12:00

Påskeudstilling 2015

Thyholm Kunstforening viser som regel kunstnere med lokal tilknytning til sin påskeudstilling, og i år har bestyrelsen så valgt, at udstrække det lokale område et lille stykke søndenfjords. Og det er gjort for at få mulighed for at vise Mariane Majgaard fra Nr. Nissum og Ole Kildegaard ”helt” fra Ramme Dige.

Mariane Majgaard bor som nærmeste nabo til Nissum Bredning (lige overfor Thyholm!) og udsigten direkte fra værkstedet til Limfjorden er én af inspirationskilderne til hendes kunst, som dækker såvel keramik som grafik.Mariane er uddannet på det, der dengang hed Kunsthåndværkerskolen i Kolding, og en del af hendes keramik falder da også helt naturligt indenfor den gode gamle håndværksprægede pottemagertradition. Tekanden kan faktisk bruges til at brygge en god kop te i, og morgenyoghurten vil med garanti smage godt i en af hendes skåle.Men skolens navn var jo med ”kunst” som første led, og den del er også stærkt repræsenteret i Mariane Majgaards finurlige skulpturer og relieffer, hvoraf mange er rakubrændte. Nogle af keramikreliefferne virker næsten som et bindeled til Marianes grafiske værker, som også vil være at se på udstillingen.

Ole Kildegård har stort set altid boet ganske få stenkast fra Vesterhavet. Det kunne måske forlede nogen til at forvente at han ville male havbilleder som en lidt mere berømt nabo fra Bovbjerg, men det skal man ikke tro. Farvekraften, som kollega Søndergård talte varmt om, genfindes i Ole Kildegaards malerier, det er der ingen tvivl om, men her er den brugt på en helt anden måde. For selv om Ole rundede 70 sidste år, kan man vist godt sige, at hans måde at bruge farverne på kan være ungdommelig og sprælsk. Ole Kildegaard maler naturen, men på en måde, så man ind imellem må undres. Kan der virkelig være så meget knald på farverne i et billede fra det grå og vindblæste Vestjylland? Ja! Det kan der faktisk. I kan jo bare selv komme og se på Oles malerier.De hænger sammen med Marianes keramik på Thyholm Kunstforenings Påskeudstilling, Kulturhuset, Skolegade 2, Hvidbjerg, Thyholm, hvor der er fernisering Skærtorsdag 2. april kl. 15.00. Der er åben – og gratis adgang – daglig 15.00 – 17.00 frem til 6. april.