Nye skoleleder på Thyholm skole
03-03-2015 12:00

Nye skoleleder på Thyholm skole

Beslutningen om en fælles ledelse på Struer Østre og Bremdal skoler betyder en rokade blandt kommunes skoleledere

Struer Byråd har besluttet, at Struer Østre Skole og Gimsing Skole fra 1. august i år skal være et fælles skoledistrikt med fælles ledelse.

Der har derfor de seneste uger været drøftelser med skoleledere, skolebestyrelsesformænd og tillidsfolk. Resultatet er blevet en mindre rokade, hvor tre skoleledere skifter distrikt, mens en fjerde skoleleder efter eget ønske bliver viceskoleleder. Lederskiftene træder i kraft fra 1. april.

Fælles leder for Struer Østre og Gimsing skoler bliver Claus Rokkjær, der i dag er leder på Thyholm Skole.

Han bliver afløst på Thyholm af Knud Bjerregaard Hansen, der i dag er leder på Struer Østre Skole.

Leder på Gimsing Skole, Dorthe Thomsen, bliver ny leder på Hjerm Skole.

Nuværende leder på Hjerm Skole, Merete Hoffmann, ønskede nye jobmæssige udfordringer. Hun bliver nu viceskoleleder på Bremdal Skole.

Derudover bliver konstitueret leder af Struer kommunale Ungdomsskole, Alice Frederiksen, ansat som leder på skolen fra 1. april.

- Jeg er glad for, at vi har fået kabalen til at gå op. Alle ledere har gjort et flot arbejde, hvor de indtil nu har været, og jeg er sikker på, de også vil løfte de nye opgaver til alles tilfredshed, siger direktør Kjeld Berthelsen, der blandt andet har ansvaret for skoleområdet i Struer Kommune.

Byrådet har samtidig bedt om, at der bliver set på ledelsen på skole- og daginstitutionsområdet på centralt niveau. Derfor går der nu en proces i gang, hvor blandt andet samarbejdsudvalget for området bliver taget med på råd.