De sunde tilbud fortsætter på Thyholm
23-11-2014 15:00

De sunde tilbud
fortsætter på Thyholm


Selvom projektet ”SundhedscenterThyholm” er stoppet, er der fortsat flere gode sundhedstilbud til borgerne på Thyholm
Ved udgangen af oktober stoppede det fireårige projekt ”SundhedscenterThyholm”, der fik støtte fra Sundhedsstyrelsen. Nu bliver nogle af de sundhedsfremmende tiltag ført videre som en del af ”SundhedscenterStruer”. Tilbuddene vil fortsat være at finde i det tidligere sygehus i Hvidbjerg.

Blandt andet fortsætter Trivselscafeen på Thyholm. Det har nemlig været et af de tilbud, thyholmerne satte mest pris på, da de tidligere på året blev bedt om at evaluere SundhedscenterThyholm. I Trivselscafeen kan borgerne komme og være sammen med andre og få gode råd om sundhed og trivsel.

- Trivselscafeen har helt tydeligt dækket et behov, der ikke fandtes på Thyholm i forvejen. Det viser med al tydelighed, at trivsel er vigtigt for alle mennesker, og det vil vi gerne understøtte, siger Helene Henrichsen, der er funktionsleder for sundhedsfremme og træning i Struer Kommune.

Næste år vil tilbuddet fra den fireårige projektperiode om trivselssamtaler også fortsætte. Her vil der være særlig fokus på mental sundhed og ensomhed.

- Ensomhed fortsat fylder meget hos mange. Derfor er det vigtigt, at der er nogen at tale med; nogen der lytter. Derfor er det hver dag muligt at ringe til SundhedscenterStruer og lave en aftale om en trivselssamtale på Thyholm, siger Helene Henrichsen.
Der vil også fortsat være tilbud om alkoholbehandling. En gang om ugen vil der komme en alkoholbehandler fra Rusmiddelcentret i Holstebro. Det er et tilbud, som borgerne på Thyholm også vægtede højt, da Sundhedscenter-Thyholm blev evalueret.

Desuden vil Høreomsorgen have træffetid på Thyholm hver anden mandag, lige som der på alle hverdage er mulighed for at ringe til høreomsorgen i Struer Kommune, hvis der opstår behov for hjælp.
Fra politisk side er der stor tilfredshed med, at det er lykkedes at videreføre de tilbud, som borgerne har været mest tilfredse med.

- Jeg er glad for, at vi har fundet penge i budgettet til at fortsætte nogle af de gode sundhedstilbud på Thyholm. Vi ved, at borgerne har været rigtig glade for at bruge sundhedscentret og har taget godt imod tilbuddene. Det har haft en positiv effekt på borgernes mentalt og fysiske helbred, så vi vil gerne fortsætte det gode arbejde, siger formanden for sundhedsudvalget, Anna Marie Brix Poulsen.