Trivselscafé på Thyholm er en stor succes
15-08-2014 10:00

Trivselscafé på Thyholm er en stor succes

Borgerne er meget glade for Trivselscafeen. Trivselscafeen giver nye venskaber, indhold i hverdagen og styrker brugernes trivsel og sundhed.

Trivselscafeen er et fristed, hvor alle kan føle sig velkommen, uanset hvem de er, og hvad deres baggrund er. ”Jeg tror, det er rigtig godt, fordi det er et socialt sted, og de tager jo imod alle uanset, hvilke problemer man har. Det synes jeg, de er enorm gode til at tackle. Det betyder mere, end mange tror.”

Brugerne fortæller, at Trivselscafeen er vigtig for deres velvære og trivsel. De bruger cafeen til at give hverdagen indhold, og de danner nye bekendtskaber og venskaber.

”Jamen altså Trivselscafeen betyder jo det, at jeg har fået min selvtillid tilbage og er begyndt at gå ud og være udadvendt igen og snakke med andre mennesker. Fra 2006 og til 2011 har jeg bare gået derhjemme og muret mit eget lille hul.”

En anden bruger siger: ”Jeg synes, at jeg er blevet mere glad. Det med bare at gå alene hjemme, det gider jeg ikke, det er ikke lige mig. Jeg får nogle nye indtryk.”

Formiddagskaffen er det faste samlingspunkt i Trivselscafeen, og ellers foregår der forskellige aktiviteter ud fra brugernes ønsker. Der er fx opstået en fast gåtur, mens andre vælger at læse avisen, spille et spil eller de medbringer forskellige kreative sysler.

Ikke kun borgerne men også sundhedsudvalgets formand Anna Marie Brix Poulsen er begejstret for Trivselscafeen. Hun siger: ”Det er dejligt at opleve, at så mange har fået glæde af tilbuddet. Brugerne fortæller mig, at de nu har oplevet, at de også kan bruges til noget og kan bidrage til fællesskabet. De har fundet ud af, at de ikke er alene, og at der er nogen at tale med.”  Anna Marie Brix Poulsen siger endvidere: ”I starten var vi i tvivl om, der overhovedet var et behov. Det viste sig, at det var der, men jeg kunne godt tænke mig, at der mødte lidt flere mænd op.”

Trivselscafeen er oprettet som en del af projekt SundhedscenterThyholm. Ideen med cafeen er at give borgere, der har sociale og sundhedsmæssige udfordringer men måske ikke så mange ressourcer, et sted, hvor de har lyst til at komme. Samværet i Trivselscafeen skal gerne være med til at styrke brugernes trivsel og sundhed, ikke mindst den mentale sundhed.

Der er ansat sundhedsfagligt personale i Trivselscafeen, som blandt andet hjælper med fremme og støtte kommunikation mellem brugerne, så der ikke opstår misforståelser og konflikter.  

Der kommer som regel 10 – 12 personer hver gang i Trivselscafeen, og op til 20 forskellige personer i løbet af en måned.

Trivselscafeen kræver ingen visitation, og der sker ingen registrering af brugerne.

Trivselscafeen har åben hver fredag fra kl. 9.30 til 13.30.Der kan købes formiddagskaffe og frokost.Trivselscafeen findes på Sønderlandsgade 5, 1. sal, 7790 Hvidbjerg