Wilsehaven indviet
17-06-2014 20:00

Wilsehaven indviet

Søndag den 15. juni var der indvielse af Wilsehaven, der ligger i forbindelse med Thyholm Egnsmuseum, Apotekergården. Det var tørvejr, men der kunne godt have været noget mere sol. Det fortjente de mange frivillige, der har været med til at lave haven.

Projektet har væren undervejs siden 2014, hvor det lykkedes for Thyholm Egnsmuseum at få tilskud fra de tre fonde: Velux Fonden, Bevica Fonden og FriluftsRådet.

Baggrunden for haven er at kunstmaler Kresten Rusbjerg ved sin død i 2010 efterlod bolig og have til Thyholm Egnsmuseum.

Formanden for museet, Herman Rømer bød velkommen og byrådsmedlem Lene Houe holdt indvielsestalen, hvorefter Misse Jepsen havde fået æren af at klippe den røde snor over.

Herman Rømer, Birthe Højgaard og Eskild Højgaard fortalte om havens tilblivelse og om Wilses liv og tilknytning til Søndbjerg.

Herefter var der afsløring af et solur udført af den lokale kunstner Steen Andersen. Soluret er udført  efter Wilses tegninger og ideer.

Efter indvielsen var der vin og pindemadder og guf og sodavand til børnene. Der var arbejdende værksteder med trædrejning og pileflet. Og for børnene var der styltegang, ringspil og bueskydning.

Man havde ventet Kresten Rusbjergs billeder hjem fra Grønland, men de nåede ikke frem. I stedet forventer man at kunne vise Rusbjergs Grønlandsudstilling frem fra den 5. juli   

Se flere billeder her.