En fantastisk ”sejr” og VM - Medalje til alle 30.000 deltagere.
31-03-2014 00:00

Den største ½ maraton til dato er hvis ikke for store ord at bruge på dette løb og nok også en af de bedste ruter og at vejret artede sig som det gjorde, så der er da hvis ingen der kan sætte en finger på VM ½ maraton i København. At møde de absolutte største stjerner og være en del af samme felt, selvom man kom i mål ”lidt” senere, er sku STORT for os alle.

Jeg var taget til København for at løbe ½ maraton sammen med Jens Johnsen og Mohamed Dahani, Børnecenter Vestervig. Mohamed er en meget habil løbere på de korte distancer, fra 1500 meter også op til 5.000 meter hvor han matcher selv de bedste her i Danmark på hans alder. Det var lykkes mig at få en Gratis billet, værdi kr. 595- til ham af en venlig løbekollega fra Holstebro Avismaraton.
Fredag eftermiddag tjekkede vi ind i Vallensbæk ved min broder, som også havde billet til løbet. Efter lidet hyggesnak og lidt ”god” mad, ala pasta m.m. krøb vi til køjs. Vi ku sove lidt længe da løbet først var kl. 13.
Morgenmaden var klar kl. 9, 4 timer før løbet, men Dahani havde ikke den store lyst til mad, da han ”bare” plejer at løbe af sted også spise bagefter. Vi havde dog fundet havregryn, rosiner og en blandings juice med frugt og rødbeder frem, så der var ingen kære mor. Heldigvis fik han også spist et godt måltid og kl. godt 10 begav vi os så hen til S-toget.

Vi stod af på Københavns hovedbanegård og var man i tvivl om hvilken retning man sku går, var man det absolut ikke mere, er du da vimmer der var løbere alle vegne, så vi fulgte bare strømmen ned mod Christiansborg.
Der blev bare flere og flere folk jo tættere vi kom på starten, først mødte vi 8 store lastbiler hvor man ku erhverve sig en super fed Adidas løbetrøje påtrykt VM logo m.m. De var selvfølgelig delt op i Herrre/dame og i forskellige str. Dernæst stødte vi på ikke mere end 30 lastbiler til opbevaring af folks ekstra/skiftetøj. Der var på forhånd udleveret sammen med nummeret en pose med samme nr. så det var nemt at aflevere ved de respektive biler.
Klokken nærmede sig efterhånden 12 og vi begav os på vej hen mod vores start sted, 5-700 meter, for Dahani vedkommende i startblok 1, lige efter Eliten og for os andres vedkommende start blok 2, dem der lige sku bruge lidt længere tid. Solen bragede ned fra en skyfri himmel og med omkring de 12 c var det perfekt løbevejr.
Dahani brugte så lige de sidste 40 min på lidt opvarmning så vidt muligt mellem løberne, vi andre nød solen og tog plads foran en af de mange storskærme så vi lige ku følge med i starten af både kvinde/herre-eliten.
Da klokken var sharp 12.55 lød skuddet til Herre eliten og stille og roligt efterfølgende begyndte folk at ”gå”, det gjorde vi så 10-15 min inden det hele for alvor gik løs. Det siges at de sidste var ude af start området knap 1 time efter start.
Med 38 forskellige bands og JD spillede op og med et endnu ukendt antal mennesker på HELE ruten blev man ”næsten” båret rundt. En ubeskrivelig følelse som vi nok sent el aldrig glemmer og vildt fedt at passere målstregen med overskud til at strække armene i vejret og råbe YES, I did it, for mit vedkommende.
Vi skulle blive ved med at gå så vi ikke stoppede de mange der fortsat var på vej over målstregen, først langt fremme fik man et slag om sig så man ikke frøs, dernæst var der vandflasker – energibar – æbler – Alkoholfri øl…og det var ikke små steder, nej det var mange mange meter af hver, så vi gik nok ca. 1 km. med lidt ømme ben inden vi var rundt og omme ved vores tøj depot, hvor vi også havde bestemt at mødes igen.
Der blev givet Hi-five og sagt tillykke med diverse tider. ALLE havde haft et fantastisk løb og oplevelse. Vi fik klædt om og gik en lille runde for at se de sidste komme i mål. Da vi igen ramte Vallensbæk fik vi et tiltrængt bad efterfulgt af god og usund mad, depoterne sku jo fyldes op igen, men man kan hvis roligt kalde det en ”stille” lørdag aften med benene oppe.

En KÆMPE oplevelse rigere og mon ikke ALLE 30.000 løbere sover og drømmer godt om denne løbe EVENT.

Steen Mogensen
”personale” Børnecenter Vestervig
og formand Thyholm løbeklub

Stolte og tilfredse med T-shirt og VM - Medalje

Stolte og tilfredse med T-shirt og VM - Medalje

Vores morgenmad…som også Dahani ”heldigvis” spiste…

Samlet i Vallensbæk fra venstre: Jens Johnsen, Thyholm Løbeklub, Niels Mogensen, tidligere Thyholm, nu Vallensbæk løbeklub, Mohamed Dahani, BørneCenter Vestervig og Steen Mogensen, Thyholm Løbeklub/BørneCenter Vestervig.

1 time før start…fra venstre: Jens – Dahani – Steen

Så er starten ”gået”

Jens siger lige hej i midten..Dahani er løbet af sted

2 tilfredse ”knægte”, Dahani løb på 1.16, nr, 12 i hans aldersgruppe 15-19 år og nr. 327 sammenlagt af de 30.000. Steen løb på 1.37 og Jens på 1.46.