Hvidbjerg Vinduet prræsenterer morgendagens vinduer
21-02-2014 10:00

Hvidbjerg Vinduet er på forkant, når det gælder moderne vinduer som både kan leve op til tidens meget skrappe energikrav og til forbrugernes ønsker om et let og elegant design. Derfor har virksomheden også store forventninger, når den fra den 25. til den 28. februar deltager i landets største fagmesse BYGGERI ´14 i Fredericia.

For at kunne kombinere de to ting er nemlig hverken let eller en selvfølge. Fokuserer man alene på energikravene bliver resultatet let et klodset og tungt vindue, mens man omvendt nemt kan komme til at gå på kompromis med isoleringsevnen, hvis man kun tager udgangspunkt i designet.

Men Hvidbjerg Vinduets dygtige designere og teknikere har taget denne udfordring op med så stor succes, at man forventer at rigtig mange vil lægge vejene forbi i Fredericia og se resultatet.

Serien kaldes for Alux-e. Dermed antyder man, at der er tale om en videreudvikling af de traditionelle træ-aluminium vinduer, som man har haft stor succes med.

Alux-e-vinduet består yderst af en klimaskærm i vejbestandig og næsten vedligeholdelsesfri aluminium. I midten er indbygget et speciel designet profil i komposit med isolerende kamre og inderst mod boligen afsluttes vinduet med en karm- og rammekonstruktion i ægte fyrretræ – naturligvis PEFC-certificeret fra bæredygtig skovdrift.

Denne vinduesserie kan nu også tilbydes som indadgående elementer med 3-lags ruder, hvor karm-ramme konstruktionen er bygget således op, at der er plads til en rudetykkelse på 48mm. Det betyder supergode energi-værdier, der allerede matcher 2020-kravene, som det også er tilfældet med de udadgående vinduer i serien.

Ekstra sikkerhed

Men måske mest bemærkelsesværdigt er det, at det er lykkedes at holde karm-ramme-dimensionen på et dreje-kip-vindue helt nede på 93 mm og karmdybden på 129 mm. Resultatet er netop et slankt og elegant vindue med maksimalt lysindfald, hvor man ikke er gået på kompromis med energikravene.

Noget andet som forbrugerne i disse år lægger afgørende vægt på er sikkerhed. Alux-e kan derfor fremover tilbydes med ekstra indbrudshæmmende beslag, så som ekstra lukkepunkter og kraftige hagekolver, samt to låsekasser i dørene. Dermed har man gjort det svært for indbrudstyve at trænge ind i huset ved at bryde vinduet op.

De nye vinduer fremstilles på Hvidbjerg Vinduets afdeling i Nors ved Thisted, hvor man råder over et af landets mest moderne fuldautomatiske træbearbejdningsanlæg, der i én produktionsgang kan udføre al opsavning, keling og udfræsning i træet. Det er med til at sikre, at de sofistikerede vinduer kan fremstilles til en absolut konkurrencedygtig pris.

Hvidbjerg Vinduet har i næsten 40 år fremstillet vinduer på egne fabrikker i Danmark. Det ydes 10 års garanti på alle produkter, som ligeledes er kvalitetscertificerede.