Med tilskud fra Nordea-fonden og DBU nærmer Thyholm IF sig målet
31-10-2013 10:00

Med tilskud fra Nordea-fonden og DBU nærmer Thyholm IF sig målet
Thyholm IF er blandt de 12 danske fodboldklubber, der har opnået støtte til anlæg af en multibane fra Nordea-fonden og DBU’s multibanepuljes første ansøgningsrunde. Der var hele 68 klubber, der leverede stærke ansøgninger til puljen; derfor blev den første uddeling fordoblet fra to millioner til fire millioner kroner.
Med støttekroner fra Nordea-fonden og DBU’s multibanepulje er Thyholm IF nu kommet et skridt nærmere realiseringen af en multibane og et bevægelsesanlæg på Hvidbjerg Stadion.

En del af et større bevægelsesanlæg
Multibanen er en del af et større bevægelsesanlæg, som man ønsker at få etableret på Hvidbjerg Stadion. Anlægget vil udover multibanen komme til at indeholde et Parkouranlæg, crossfitbane, petanquebane og en aktivitetsplads for de mindste. Hele projekter kommer til at koste ca. 2 mill. Indtil nu er der indsamlet ca. 1.6 mill.
Den foretrukne hjemmebane
- Multibanen og bevægelsesanlægget vil blive placeret tæt på Thyholm IF´s klubhus, Thyholm Skole og Midtpunktet Thyholm. Derfor vil det blive et naturligt socialt samlingssted for børn, unge og ældre.
- ” Vi ser frem til at få en multibane og et bevægelsesanlæg i Hvidbjerg by, der vil være til gavn for mange målgrupper. Vi håber, at aktivitetsområderne på sigt vil blive et sted, der kan stimulere til fysisk udfoldelse - et sted, der rummer bredt og udfordrer bredt, - et sted for alle, stor som lille, dreng som pige, unge som gammel, hvor der er plads til både sjov, leg og boldspil,” udtaler Gitte Johnsen, formand for Thyholm IF. ”Multibanen og bevægelsesanlægget vil supplere vores eksisterende faciliteter på fornem vis, og jeg er sikker på, at det hurtigt vil blive en naturlig og foretrukken hjemmebane for alle aldre og institutioner i nærområdet.”

Multibanepulje baner vejen
- Nordea-fonden har med sin multibanepulje gjort det muligt for blandt andet Thyholm IF at anlægge en af de eftertragtede baner:

”Vi er glade for, at Thyholm IF vil bane vejen for, at endnu flere får mulighed for at dyrke boldspil og være fysisk aktive året rundt,” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter aktiviteter, der fremmer gode liv.
Også Dansk Boldspil-Union glæder sig over udsigten til en multibane og et bevægelsesanlæg på Thyholm:

”Med en multibane på Thyholm vil børn, unge og voksne få fantastiske muligheder for at styrke spillet og det sociale liv i og omkring klubben. Multibaner motiverer til nytænkning og anderledes boldspil, hvilket både kan medvirke til at fastholde og tiltrække fodboldspillere, ligesom det helt naturligt vil udvikle dansk fodbold,” siger Allan Hansen, formand i DBU.
Mange bidragsydere
Udover de to nævnte bidragsydere har LAG Struer, Lokale- og anlægsfonden, Struer Kommune, Thyholm IF fodbold, Midtpunktet Thyholm og Gamle drenge Struer givet tilskud til det samlede projekt. ”Vi mangler blot 400.000 kr. for at komme helt i mål med vores projekt, Derfor håber vi på nogle positive tilbagemeldinger fra nogle af de fonde, vi mangler at høre fra,” udtaler Karsten Jørgensen, bestyrelsesmedlem i Thyholm IF fodbold.
Arbejdet med multibanen og bevægelsesanlægget forventes startet i det nye år og forventes færdig i maj 2014. Det er muligt at læse mere om projektet på Thyholm.dk under projekter.

Nordea-fonden og DBU’s multibanepulje
• Nordea-fonden støtter anlæg af multibaner med 10 millioner kroner over tre år.
• Første ansøgningsrunde havde deadline 31. august 2013. Flere ansøgningsrunder følger i 2014 og 2015.
• En multibane kan støttes med op til 400.000 kroner.