Thyholm Skole uddanner foreningsentreprenører
27-10-2013 17:00
Thyholm Skole uddanner foreningsentreprenører

Thyholm Skole, Thyholm IF og Thyholm Gymnastikforening er i skoleåret 2013/14 gået i tæt samarbejde og startet op med et linjefag, hvor man vil uddanne foreningsentreprenører til de lokale foreninger.

Den daglige undervisning varetages af lærerne fra Thyholm Skole. I løbet af skoleåret vil eleverne få en almen idrætslederuddannelse, hvor de vil lære lidt om anatomi, fysiologi, aktivitetshjulet og foreningslære. I forbindelse med uddannelsen vil de også få besøg af forskellige instruktører udefra. De skal f.eks. prøve kræfter med håndbold- og fodboldfitness, junglesport, crossfit og kettelbell.

Inspirationsture og innovationscamp:
Derudover skal de på to inspirationsture til henholdsvis Herning og Århus for at se, hvilke nye idrætsformer man tilbyder i en storby. Sidste på skoleåret skal eleverne deltage i en innovationscamp, hvor eleverne skal vælge en af fem flg. temaer:
- Bevægelsesdag for indskolingen/SFO/foreningerne
- Udvikling af nuværende foreningstilbud
- Fastholdelse af unge instruktører
- Opstart af nye foreningstilbud
- Fundraising

Vi bliver udfordret i fremtiden:
"Først og fremmest er det vores håb, med det her tiltag, at vi kan få uddannet flere frivillige ungeledere til vores foreninger. Samtidig må vi også erkende, at vi som foreninger vil blive udfordret i fremtiden på grund af det vigende børnetal. Især vil vi i sportsgrene som fodbold og håndbold være sårbare i det, der helst skal være 9 - 13 spillere til et hold, før vi tør tilmelde dem til en turnering. Derfor vil vi gerne være med til at give de unge mennesker ideer til, hvordan vi sammen kan udforme fremtidens foreningstilbud på Thyholm" udtaler formand for Thyholm IF Gitte Johnsen.

Økonomisk støtte:
"Det her tilbud kan kun lade sig gøre fordi vi har fået økonomisk støtte fra flere sider" udtaler lærer Karsten Jørgensen. "Vi har bl.a. fået økonomisk støtte fra Struer idrætssamråd, Thyholm IF's Støtteforeningen og Sundhedscenter Thyholm og selve uddannelsesforløbet er udviklet i tæt samarbejde med DGI Vestjylland".