Fugleudstilling på Thyholm
30-09-2013 10:00

Fugleudstilling på Thyholm
I den kommende weekend, lørdag d. 12. og søndag d. 13. oktober, vil der være en del andet end biler at se på hos Kappelvejs Værksted op adressen Kappelvej 19, Lyngs på Thyholm. Der vil nemlig være masse af kvidren og pippen når Nordvestjydsk Fugleforening afholder sin årlige udstilling, hvor årets resultater bliver vist frem.
En hel del af Fugleforeningens medlemmer udstiller i år og der er rigtig mange fugle at se på her i weekenden hos Kappelvejs værksted på Thyholm. Der vil være masser af farvestrålende fugle, og de vil danne et repræsentativt udsnit af de fugle der sidder rundt omkring i voliererne hos de danske fuglevenner. Der er en hel del forskellige papegøjefugle, lige fra undulater over de små dværgpapegøjer op til de mellemstore papegøjearter. Af andre fuglearter kan man se et udvalg der strækker sig fra de små astrilder til mellemstore tropeduer og en speciel stor udgave af japansk vagtel. Der vil også blive fremvist et større udvalg af zebrafinker samt enkelte undulater og kanariefugle.
 
Der er også lokale udstillere
Kaj Borgholm viser opdræt af både Australsk Kongeparakit og Grønvinget Kongeparakit samt den lille Tirikaparakit fra Sydamerika. Else og Jens Bach Sørensen har bl.a. opdræt af Rødhovedet Papegøjeamadine, Grøntoppet Turako, Rustkappet Korthalepapegøje og Kappapegøje med.
Et par af vore juniorer udstiller også i år, idet Mette Højland Jensen fra Lemvig har dværgvagtler med kyllinger med og hendes bror Rasmus har sine Barabandparakitter med.
I rigtig mange hjem sidder der fugle i bure og volierer, og mange andre er også interesseret i denne levende hobby, derfor vil der selvfølgelig hele tiden være medlemmer af foreningen til stede som kan give råd og vejledning omkring det at have fugle som hobby.
Hvis du er interesseret i fugle, så ses vi hos Kappelvejs Værksted, ved Lyngs på Thyholm her i den kommende weekend, hvor der er muligheder for at tilbringe et par hyggelige timer, og få en kop kaffe med kage eller en pølse og måske trække et par lodder i tombolaen. Det lille Træværksted ved Steen Kristensen vil være på udstillingen og vise sine træarbejde frem.