Succes med Skolesport fortsætter
21-09-2013 10:00

Succes med Skolesport fortsætter
Fem skoler er nu med i Skolesportsprojektet, der på 3. år kører i Struer Kommune. Thyholm, Bremdal og Østre Skole har været med de første to år, men nu er Hjerm og Langhøj Skole også sprunget med på vognen.
Skolesport er et koncept, der er udarbejdet af Danmarks Idræts-Forbund, Dansk Skoleidræt og TrygFonden, som et tilbud til alle elever i SFO eller skole om at gå til idræt lige efter skoletid. Det skal ses som et tilbud i krydsfeltet mellem skole, elev, forening og kommune om at dyrke idræt i trygge rammer.
De enkelte Skoler i kommunen har valgt at tilpasse deres projekt til netop deres skole og lokalområde, men fælles for alle stederne er, at man har oplevet en positiv interesse og rigtig mange børn vil meget gerne deltage.

Mange idrætsgrene præsenteres.
I løbet af sæsonen vil børnene blive præsenteret for mange forskellige idrætsgrene, lege og fysiske aktiviteter. ”Det er også en af grundene til, at vi har valgt at Skolesport netop skal være for de yngste årgange.
Børnene har jo endnu ikke har valgt, hvilken idrætsgren, de gerne vil dyrke. Derfor er Skolesport en rigtig god måde at blive introduceret til mange forskellige idrætsgrene på,” udtaler Pia Malling, der er en af de to ledere i Skolesport på Thyholm Skole. ”Vi håber, at mange af børnene på et tidspunkt vælger at melde sig ind i en rigtig forening.”

Store elever hjælper til
Udover at aktivere de yngste årgang involverer Skolesport også de ældre elever. 14-årige Trine Fonager fra 8. kl., der er junioridrætsleder på andet år udtaler: ”Den første gang var jeg lidt spændt, men da vi kom i gang gik det rigtig godt. Børnene var gode til at høre efter, så det har bare været smadder sjovt at være med til”.
De unge bliver uddannet til såkaldte junioridrætsledere samtidig med projektet udføres. Uddannelsesforløbet udarbejdes i tæt samarbejder med Struer Ungdomsskole, der har vist en overordentlig velvilje over for projektet. Undersøgelser viser, at junioridrætsledere kan noget, som voksne ikke kan. De har en energisk, fantasifuld og mere uformel tilgang til børnene, der gør, at de i højere grad giver børnene lyst til at afprøve nye muligheder. Derfor er de eminente til at motivere og fastholde børnene til Skolesport. I år vil der blive uddannet 22 junioridrætsledere.


Skolesport er:

Et tilbud i krydsfeltet mellem skole, elev, forening og kommune om at dyrke idræt i trygge rammer lige efter skoletid på egen skole.

Et tilbud til de børn, der har brug for lidt ekstra motion, og hvor det normale idræts-/foreningstilbud ikke passer.

Et tilbud til de elever, der ikke kan få nok af motion og bare må være med der, hvor der sker noget.

Udgangspunktet for Skolesport er børnenes egne evner og fysiske formåen.

Et projekt, der er udarbejdet i samarbejde mellem Dansk Idrætsforbund, Dansk Skoleidræt og Trygfonden.

En mulighed for at få uddannet en masse junioridrætsledere til de frivillige foreninger. I Struer Kommune sker det i tæt samarbejde med Struer Ungdomsskole.