Spændende kulturhistorisk gåtur til Sankt Mauritius kilde
08-08-2013 10:00
Spændende kulturhistorisk gåtur til Sankt Mauritius kilde

Onsdag aften deltog 25 lokale borgere i en dejlig gåtur fra Egnsmuseet i Søndbjerg til Sankt Mauritius kilde. Undervejs fortalte Birthe og Eskild Højgaard om den lokale kulturhistorie.

Emner som mergel (Thyholms hvide ler) og jordskred blandede sig med historier om pastor Wilse og Sankt Mauritius.

Den hellige kilde Sankt Mauritius er måske ikke så kendt og besøgt i dag, men i 1700-tallet valfartede mange mennesker og pilgrimme til stedet med det helbredende vand. Der er forlydende om lamme, som er gået fra kilden, og blinde, som har fået synet tilbage.

Vandet pibler stadig op af jorden, men om kilden har de samme virkninger i dag skal være usagt. Der var dog enighed blandt deltagerne om, at gåturen dertil og Thyholms smukke natur i sig selv trækker i den sunde retning.
Kilden og området omkring den blev i 2010 sat i stand af lokale frivillige. Der er bord og bænke ved kilden og en smuk udsigt over stranden og fjorden.
En gåtur til kilden kan absolut anbefales. Den kan evt. kombineres med et besøg på Thyholm Egnsmuseum.

22. august arrangerer projekt SundhedscenterThyholm igen en gåtur. Denne gang vil turen være en strandtur nord for Søndbjerg. Der startes fra P-pladsen ved Søndbjerg Strand kl. 19. Alle er velkomne.