Overdragelse af nyt kirkeskib til Jegindø Kirke.
06-07-2013 13:00
Så flot er skibet . En tro kopi af muslingekutteren L 500 “Jens Sund”

Overdragelse af nyt kirkeskib
til Jegindø Kirke.
Lørdag d. 29. juni om eftermiddagen fik Jegindø Kirke overdraget et nyt kirkeskib, bygget af Jens Bødker, Brandrupdam. Overdragelsen fandt sted ved “Æ’ Fywerhus” ved Jegindø Havn.

Tanken og ideen var opstået hos Jegindø Fonden. Man havde besluttet at skibet skulle være en model af en iganværende muslingekutter på Jegindø. Skibet er finansieret af Kirsten og Peter Bang’s Fond i Struer. Modellen er af kutteren L 500 “Jens Sund”, de er hjemmehørende på Jegindø.

Festlighederne startede med velkomst af Ernst Trillingsgaard, Aalborg. Trillingsgaard er gammel jegindødreng, men idag direktør for Aalborg Kongres og Kulturcenter. Han fortalte om Jegindø Fondens opståen og gøremål. Ernst Trillingsgaard er næstformand i Jegindø Fonden og han holdt velkomsttalen, da formanden Anders Jensen var forhindret.

Næste taler var formanden for Limfjordsmuseet i Løgstør, Henrik Hvass.
Skibet blev herefter overdraget til menighedsrådsformand Hanne Christensen, som tog imod og takkede på rådets vegne.

Der var kogt 30 kg. limfjordsmuslinger som de godt 100 fremmødte kunne nyde til en øl, vand eller et glas vin efter overdragelsen af skibet. Skibet vil blive ophængt i Jegindø Kirke ved høstgudstjenesten senere i år.

Se flere billeder fra overdragelsen